Veel scholen hebben op dit moment te maken met stijgende energieprijzen. De gevolgen van een hoge energierekening kan verschillen per school maar een groep van 850 schoolbesturen gaat in 2023 de hogere energiekosten pas voelen.
Om een concrete invulling te geven aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen publiceren wij jaarlijks een impactkaart. Met deze kaart laten wij zien wat onze bijdrage aan de samenleving is en hoe wij een duurzaam bedrijfsmodel creëren.
Bij het opstellen van het (D)MJOP kunt u te maken krijgen met valkuilen die vooraf niet ingecalculeerd zijn. Om u op weg te helpen bespreken we de meest voorkomende valkuilen in dit artikel.
Het vastleggen van het Meerjarenonderhoudsplan (MJOP) voorkomt verassingen doordat er budget kan worden gereserveerd.
Dit jaar december zet Young Group zich in voor de eenzame ouderen.
Voor het magazine Reeducatief van Van Ree accountants, hebben wij een gastartikel geschreven over een compliant en toekomstgerichte onderhoudsstrategie voor scholen.
Met de verplichting van het MJOP volgens de componentenmethode is het een goede gelegenheid om duurzaamheid mee te nemen in de lange termijn strategie voor uw gebouw of schoolgebouw.
Een Projectmanager bij Young Group heeft verschillende projecten bij verschillende opdrachtgevers. Geen week ziet er hetzelfde uit! Om een beeld te geven wat een Projectmanager bij Young Group allemaal doet, lopen we een week mee met Projectmanager Joyce.
Elk kwartaal houdt Young Group een projectmanagersoverleg. Deze overleggen vinden plaats bij een klant, leverancier of andere relatie. Dit keer mochten we op bezoek bij Priva.
Bij een verhuizing van een schoolgebouw komt veel kijken. Het vraagt veel tijd, aandacht en voorbereiding. Het is dus goed om bewust te zijn van de mogelijke valkuilen tijdens deze trajecten.
In dit deel van de serie over hybride werken gaan we dieper in op het toepassen van verandermanagement om draagvlak te creëren om de mensen weer naar kantoor te krijgen hoe dit gerealiseerd kan worden.
Hybride werken is tegenwoordig ‘het nieuwe normaal’. Maar mensen weer naar kantoor krijgen blijkt nog knap lastig te zijn. Momenteel staat ongeveer 6% van alle kantoorruimte in Nederland leeg als gevolg van het thuiswerken tijdens de coronaperiode. Hybride werken biedt bedrijven de kans om hun kantoorruimte efficiënter te gebruiken. Meerdere organisaties in één gebouw bijvoorbeeld of een verlaging van de co2 uitstoot. Maar ook thuiswerken heeft voordelen voor zowel de werknemer als werkgever zoals het beperken van reistijd en – kosten en flexibele werktijden. Voor de werkgevers ligt nu het vraagstuk: hoe krijg ik de mensen weer naar kantoor?