Facilitaire uitgaven kunnen een flinke kostenpost vormen voor organisaties, vooral nu budgetoptimalisaties steeds meer prioriteit krijgt. Gelukkig zijn er slimme manieren om op deze kosten te besparen zonder in te leveren op comfort of kwaliteit. Door goed te kijken naar de huidige uitgaven, kun je significante kostenbesparingen realiseren. Hier zijn 7 praktische manieren die kunnen helpen om facilitaire kosten te verlagen.
Het aanbestedingsproces is een cruciaal onderdeel van de dienstverlening van Young Group. Door middel van een zorgvuldige en transparante aanpak helpen we onze opdrachtgevers om de beste leveranciers en partners te selecteren voor hun dienstverlening. Of het nu gaat om schoonmaak, onderhoudspartijen, meubilair, ICT-hardware of facilitaire diensten, ons team zorgt ervoor dat het volledige proces soepel verloopt, van de eerste analyse tot de uiteindelijke contractondertekening. In dit artikel bespreken we de verschillende stappen binnen het aanbestedingsproces van Young Group, en hoe wij onze opdrachtgevers ondersteunen bij elke stap.
Een huisvestingsstrategie is een essentieel onderdeel van het vastgoedbeheer voor organisaties, ongeacht de sector waarin ze actief zijn. Het gaat verder dan simpelweg het beheren van gebouwen; het biedt een breed perspectief op hoe vastgoed kan bijdragen aan de strategische doelen van een organisatie. In dit artikel bekijken we waarom een huisvestingsstrategie zo belangrijk is, welke voordelen het kan opleveren en hoe het organisaties helpt bij het maken van weloverwogen keuzes.
Een gezond binnenklimaat en het verminderen van de CO2-uitstoot zijn essentieel voor scholen, niet alleen om te voldoen aan wettelijke verplichtingen, maar ook om een veilige en duurzame leeromgeving te bieden. School Facility biedt een breed scala aan diensten die gericht zijn op het optimaliseren van zowel de energie-efficiëntie als de luchtkwaliteit in schoolgebouwen.
Een Multifunctionele Accommodatie (MFA) is dynamisch en de gebruikssituatie kan snel veranderen. Of het nu gaat om een incidentele huurder of de tijdelijke huisvesting van een volledige basisschool, de uitdaging blijft hetzelfde: het bieden van hoogwaardige faciliteiten zonder concessies te doen aan de kwaliteit van het onderwijs. Hoe zorgt School Facility ervoor dat tijdelijke huisvesting soepel verloopt en aan alle eisen voldoet? Welke belanghebbenden spelen een rol, en hoe gaan we om met tijdelijke huurders in dit proces?
Natuurlijke hulpbronnen slinken, klimaatverandering versnelt en degradatie van ecosystemen vergroot elke dag. De overheid en consumenten eisen steeds vaker dat bedrijven verantwoordelijkheid nemen voor hun impact op de planeet. In deze tijd van groeiend milieubewustzijn staat duurzaamheid hoog op de agenda van veel organisaties. Het bieden van advies op dit gebied is dan ook cruciaal voor organisaties die hun ecologische voetafdruk willen verkleinen en tegelijkertijd waarde willen toevoegen aan hun merk. Van het ontwikkelen van een DJMOP (duurzaam meerjaren onderhoudsplan) en andere groene strategieën tot het implementeren van circulaire bedrijfsmodellen, de opties in duurzaamheidsadvies zijn divers en essentieel voor een duurzame toekomst. In dit artikel bespreken we de mogelijkheden die Young Group biedt om bedrijfspanden te verduurzamen.
Als projectmanager bij Young Group werkt Tim de Groot aan verschillende projecten, van MJOP’s tot gebouwbeheer bij stichtingen, colleges en veiligheidsregio’s. Geen week is hetzelfde! We volgen hem een week lang om een indruk te krijgen van zijn werk.
Ieder gebouw heeft onderhoud nodig. Een goed Meerjaren Onderhoudsplan (MJOP) of Duurzaam Meerjaren Onderhoudsplan (DMJOP) vormt de basis voor effectief en strategisch gebouwbeheer, en legt daarmee de fundering voor een solide huisvestingstrategie van uw organisatie. Bij School Facility begrijpen we de toenemende verantwoordelijkheid van schoolbesturen in het beheren van schoolgebouwen. Daarom bieden wij uitgebreide ondersteuning in het actualiseren, beheren, en uitvoeren van uw MJOP of DMJOP, zodat u zich kunt concentreren op waar het echt om draait: goed onderwijs.
Het opstarten van facilitair beheer vraagt de nodige voorbereiding en onderhoud om de samenwerking tussen de partijen zo soepel mogelijk te laten verlopen. In dit artikel geven we daarom een leidraad met stappen om goed te kunnen starten met het facilitair beheer van een Multi Functionele Accommodatie (MFA).
Als facilitair manager draag je een belangrijke verantwoordelijkheid in het soepel laten verlopen van de dagelijkse activiteiten binnen een organisatie. Of het nu gaat om het beheer van kantoorruimtes, de inkoop van benodigdheden of het waarborgen van een veilige werkomgeving, je rol is cruciaal. Maar om echt uit te blinken in je functie én je carrière vooruit te helpen, is persoonlijke ontwikkeling van groot belang. Hier zijn enkele strategieën die je kunt volgen om jezelf als facilitair manager verder te ontwikkelen.
In de snel veranderende wereld van vandaag is hybride werken uitgegroeid tot een niet-meer-weg-te-denken begrip. Hybride werken biedt werknemers de vrijheid om te kiezen waar en wanneer ze werken, of het nu thuis is, op kantoor of elders. Deze manier van werken combineert de voordelen van persoonlijke interactie op kantoor met de flexibiliteit en autonomie van werken op afstand. Voor werknemers betekent hybride werken vaak een verbeterde balans tussen werk en privé en een verhoogde productiviteit. Door een juiste strategie te implementeren kunnen organisaties een stimulerende werkomgeving creëren waarin zowel individuen als teams kunnen groeien.
Implementatie van nieuwe systemen, processen of verandering kan vaak stuiten op weerstand. Deze weerstand is een natuurlijk menselijk gedrag en komt voort uit angst voor het onbekende, verlies van controle, of een simpel gebrek aan informatie. Het effectief managen van deze weerstand is cruciaal voor een succesvolle implementatie. Dit artikel biedt inzichten en strategieën om weerstand te minimaliseren en de transitie soepel te laten verlopen.