Nieuws

8 praktische tips voro het optimaal benutten van de kantoorruimte - Young Group
Young Facility

8 praktische tips voro het optimaal benutten van de kantoorruimte

Efficiënt gebruik van een kantoorruimte is essentieel voor het maximaliseren van de productiviteit en het optimaliseren van de werkplek. Als facility manager speel je een cruciale rol in het creëren van een werkomgeving die de behoeften van de werknemers ondersteunt en tegelijkertijd kosten minimaliseert. In dit artikel zullen we praktische tips bespreken voor het optimaal benutten van kantoorruimte, variërend van een slimme indeling tot effectief ruimtebeheer.

Lees verder 18 juli 2024
Het duurzame succesverhaal van Ashram College - Young Group
School Facility

Het duurzame succesverhaal van Ashram College

Dit artikel is geschreven voor het magazine Scholen en Bouwen aan de Toekomst, nummer 1, 2024

Lees verder 5 juli 2024
De ideale werkomgeving anno 2024 - Young Group
Young Facility

De ideale werkomgeving anno 2024

Facility management heeft een grote rol in het ontwikkelen van een werkomgeving anno 2024. Werkplekken evolueren voortdurend, gedreven door technologische vooruitgang, veranderende behoeften van werknemers en de opkomst van nieuwe werkmethoden. Daarbij moet ook rekening gehouden worden met de meningen van alle werknemers en gebruikers van het pand. In dit artikel zullen we de kenmerken van de ideale werkomgeving anno 2024 verkennen, waarbij we de nadruk leggen op flexibiliteit, technologie, duurzaamheid en welzijn.

Lees verder 4 juli 2024
een veilige omgeving creëren: zowel in design als in mensen - Young Group
Young Facility

een veilige omgeving creëren: zowel in design als in mensen

In de wereld van facility management is veiligheid een essentieel onderdeel in het creëren en onderhouden van een efficiënte en productieve werkomgeving. Veiligheid strekt zich uit over zowel fysieke omgevingen als menselijke interacties en gedragingen. In dit artikel zullen we dieper ingaan op hoe een veilige werkomgeving kan worden gecreëerd door middel van aandacht, design en het bevorderen van een cultuur van veiligheid onder werknemers.

Lees verder 21 juni 2024
Veiligheid binnen de kantooromgeving - Young Group
Young Facility

Veiligheid binnen de kantooromgeving

Veiligheid op de werkvloer is van cruciaal belang voor de gezondheid en het welzijn van werknemers. Een veilige kantooromgeving vermindert het risico op ongelukken, bevordert de productiviteit en verhoogt de tevredenheid onder medewerkers. In dit artikel bespreken we het belang van veiligheid op kantoor, de belangrijkste risico’s en bieden we praktische tips en strategieën om een veilige werkomgeving te creëren.

Lees verder 11 juni 2024
Het belang van luchtkwaliteit in scholen - Young Group
School Facility

Het belang van luchtkwaliteit in scholen

Het belang van een gezonde leeromgeving kan niet worden onderschat. Scholen zijn plaatsen waar kinderen een groot deel van hun dag doorbrengen, leren, spelen en zich ontwikkelen. Een vaak over het hoofd gezien, maar uiterst belangrijk aspect van deze leeromgeving is de luchtkwaliteit. Schone lucht is essentieel voor zowel de fysieke gezondheid als de cognitieve prestaties van leerlingen. In dit artikel verkennen we waarom luchtkwaliteit belangrijk is, welke impact het heeft op leerprestaties, en hoe scholen praktische stappen kunnen nemen om de luchtkwaliteit te verbeteren.

Lees verder 6 juni 2024
MFA's de toekomst van onderwijsgebouwen - Young Group
School Facility

MFA's de toekomst van onderwijsgebouwen

Een multifunctionele accommodatie is meer dan alleen een schoolgebouw. Het is een centrale ontmoetingsplaats voor de gehele community, waar onderwijs, sport, cultuur, welzijn en andere activiteiten samenkomen.

Lees verder 4 juni 2024
Het belang van soft services - Young Group
School Facility

Het belang van soft services

In de wereld van het onderwijs wordt vaak de nadruk gelegd op zaken als lesmethoden, curriculumontwikkeling en technologische vooruitgang. Maar bijna net zo belangrijk is het facilitair management binnen een onderwijsinstelling. Het facilitair management van een onderwijsinstelling heeft als doel om een veilige, schone, gastvrije en functionele omgeving te creëren die het leren bevordert, het welzijn van leerlingen en personeel ondersteunt en bijdraagt aan het succes van de onderwijsinstelling als geheel.

Lees verder 30 mei 2024
Gastvrijheid naar een hoger niveau tillen - Young Group
Young Facility

Gastvrijheid naar een hoger niveau tillen

Hospitality is niet alleen een service, het is een kunst. Het creëren van een warme, gastvrije omgeving kan het verschil maken tussen een gewone ervaring en een buitengewone ervaring voor je gasten of klanten. Maar hoe kan gastvrijheid naar een hoger niveau getild worden en echt indruk maken? In dit artikel delen we enkele waardevolle tips om uw hospitality naar een hoger niveau te tillen.

Lees verder 16 mei 2024
Digitalisering van de hospitality - Young Group
Young Facility

Digitalisering van de hospitality

In de dynamische wereld van hospitality is verandering een constante factor. Wat vandaag populair is, kan morgen alweer verouderd zijn. De klantervaring staat centraal in deze branche, maar digitalisering speelt een steeds grotere rol. In dit artikel benoemen we enkele factoren die bijdragen aan een digitale en moderne receptie, met als doel het verbeteren van de klantbeleving.

Lees verder 2 mei 2024
Verduurzaming van VvE gebouwen - Young Group
Young Facility

Verduurzaming van VvE gebouwen

De Nederlandse ambitie om in 2050 een volledig energie neutrale gebouwde omgeving te realiseren, stelt de Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) voor een grote uitdaging. Verduurzaming van appartementencomplexen is complex, kostbaar en vereist eenheid en draagvlak van alle bewoners. In dit artikel bespreken we de stappen die VvE’s kunnen nemen om hun woningen toekomstbestendig te maken.

Lees verder 25 april 2024
De 5 grootste voordelen van een huismeester - Young Group
Young Facility

De 5 grootste voordelen van een huismeester

Met een huismeester investeert u in comfort en veiligheid. Een huismeester is meer dan een manusje-van-alles. Hij is de spil in de organisatie van een woon- of appartementencomplex. De huismeester zorgt voor een prettige en veilige leefomgeving voor alle bewoners, en neemt tal van taken uit handen. In dit artikel bespreken we de voordelen van de inzet van een huismeester.

Lees verder 18 april 2024