Hoe FaaS bedrijfskosten kan verlagen

5 manieren waarop FaaS bedrijfskosten kan verlagen

FaaS is een krachtige tool die bedrijven kan helpen om hun bedrijfskosten te verlagen. De voordelen van lagere arbeidskosten, verminderde overheadkosten, betere kostenbeheersing, schaalbaarheid en toegang tot expertise maken FaaS tot een aantrekkelijke optie voor organisaties die hun concurrentiepositie willen versterken. In dit artikel bespreken we 5 manieren waarop FaaS kostenbesparingen kan realiseren. Ook gaan we gaan dieper in op de voordelen en aandachtspunten van elk voordeel.

Lagere arbeidskosten

FaaS leveranciers beschikken over geschoold personeel dat taken efficiënt kan uitvoeren. Dit komt doordat de FaaS leverancier gespecialiseerd is in facilitaire taken en routinematig werken met de nieuwste technologieën en processen. Dit kan leiden tot significante besparingen op de kosten van werving, selectie, training en onboarding. Bovendien maakt de flexibiliteit van FaaS het mogelijk om de bezetting af te stemmen op de actuele behoefte, dagelijkse bereikbaarheid in plaats van permanente inzet op locatie wat aanzienlijke kostenbesparingen oplevert. FaaS contracten zijn flexibel en kunnen worden aangepast aan de veranderende behoefte van uw organisatie.

Verminderde overheadkosten

FaaS leveranciers dragen de verantwoordelijkheid voor investeringen in apparatuur, software en licenties. Dit ontlast uw organisatie van deze kostenposten en bespaart u op de kosten van onderhoud, reparaties en upgrades. Verminderde overheadkosten zorgen voor lagere kapitaalkosten. De Faas leveranciers investeren in de benodigde assets waardoor u geen kapitaal vrij hoeft te maken. Daarbij draagt de leverancier het risico van veroudering van technologie en de schaalbaarheid voor flexibiliteit in de dienstverlening.

Betere kostenbeheersing

FaaS modellen werken met vastgestelde prijzen per service of prestatie-indicatoren (KPI’s). Dit zorgt voor voorspelbare kosten en transparante facturering, waardoor u uw kosten nauwkeurig kunt monitoren en controleren. FaaS elimineert ook onverwachte kosten die kunnen voortvloeien uit pieken in de workload. U weet precies hoeveel u per maand of jaar betaald voor FaaS diensten waardoor u niet voor onverwachte kosten komt te staan. In de factuur is ook duidelijk zichtbaar waarvoor u betaald. Door middel van deze kostenbeheersing is er meer inzicht in de budgetten voor de facilitaire diensten en kunnen deze nauwkeuriger worden opgesteld.

Schaalbaarheid

Een van de grootste voordelen van FaaS is de schaalbaarheid. U kunt de diensten vrij eenvoudig op- of afschalen in lijn met de veranderende behoeften van uw bedrijf. Dit zorgt ervoor dat u alleen betaalt voor de diensten die u daadwerkelijk gebruikt, wat verspilling van middelen door overcapaciteit voorkomt. Faas maakt het mogelijk om uw facilitaire capaciteit snel op te schalen of af te schalen zonder te hoeven investeren in nieuwe assets of personeel. Zo kunt u de facilitaire diensten gedurende piekperiodes opschalen en tijdens dalperiodes afschalen.

Toegang tot expertise

FaaS-leveranciers beschikken over expertise en ervaring die uw organisatie mogelijk niet in huis heeft. Door FaaS te gebruiken, kunt u profiteren van innovatieve technologieën en best practices op het gebied van facilitaire dienstverlening op een breed scala van onderwerpen. Dit kan leiden tot efficiëntere processen, betere prestaties en lagere kosten. Faas leveranciers bieden compliance doordat ze u kunnen helpen te blijven voldoen aan alle relevante wet- en regelgeving.

Als FaaS leverancier kan Young Group u adviseren over de voordelen van FaaS voor uw organisatie. Contact opnemen kan via info@younggroup.nl, 0172 745 085 of via onderstaande button. Onze FaaS experts staan klaar om uw vragen te beantwoorden.

YF - contact.png