Facility Service Desk

Binnen de zorg en de zakelijke dienstverlening maakt een ruime meerderheid van de organisaties gebruik van een Facilitair Management Informatie Systeem (FMIS), waar het zijn meerwaarde heeft bewezen. Het gebruik van een FMIS kent vele voordelen zoals sturingsinformatie, professionalisering en het waarborgen van kennis. 

Hét FMIS voor uw organisatie

Young Facility heeft, in samenwerking met Axxerion, expertise ingezet om organisaties met haar Facility Management Informatie Systeem (FMIS) te ondersteunen en de kwaliteit van de facilitaire processen te verbeteren. Young Facility heeft een Facility Portal (FMIS) ontworpen en ingericht die compleet is afgestemd op de wensen van uw organisatie. Dit houdt in dat de beschikbare modules en workflows direct zijn toegespitst op de bedrijfsvoering binnen verschillende organisaties.

Ons systeem is gebaseerd op eenvoud en betrouwbaarheid. Het FMIS wordt aangeboden als software as a service (SAAS). Toegang tot de software krijgt u middels een normale webbrowser. Dit betekent dat u werkt vanuit de cloud. Zo is uw uitgebreide database altijd toegankelijk via alle mobiele apparaten zodat alles centraal geregeld, betrouwbaar en veilig is.

Toegevoegde waarde

Sturingsinformatie

Actuele informatie wordt gegenereerd voor besluitvorming en de aansturing van teams. Het FMIS biedt standaard rapportage mogelijkheden waardoor binnen één druk op de knop het gewenste rapport digitaal wordt aangeleverd. Het FMIS maakt het mogelijk op te sturen op doorlooptijden, uitstaande acties, SLA’s met leveranciers en meer.

Professionaliseringsslag

Het werken met een FMIS leidt tot procesoptimalisatie. Een uniforme benadering wordt gerealiseerd door via duidelijke workflows processen vast te leggen. Door hierbij een gebruiksvriendelijke lay-out te combineren, wordt de werkwijze verduidelijkt. Verder resulteert dit in een verhoging van productiviteit.

Waarborgen kennis

Een FMIS waarborgt kennis en documentatie. Niet alleen is alle informatie verzameld en dus makkelijk te vinden, het bevordert een goede overdracht bij wisseling van collega’s of zelf het acuut uitvallen van een collega. Uitstaande acties, historie en afspraken direct terug te vinden, direct inzicht in de huidige stand van zaken.

Mogelijkheden

Het Facilitair Management Informatie Systeem (FMIS) van Young Facility is niet modulair. Dat houdt in dat, ondanks dat u mogelijk opzoek bent naar de oplossing voor één specifieke behoefte binnen uw organisatie, eventuele uitbreiding (meer modules) voor een bredere inzetbaarheid binnen het bedrijf geen extra kosten met zich mee brengt. Het FMIS van Young Facility bevat de volgende standaard modules:

Meldingen en aanvragen.JPG

Aanvragen en meldingen
Het melden, doorzetten en oppakken van meldingen en aanvragen.

Contractbeheer.JPG

Contractbeheer
Inzicht in lopende contracten en de juiste contractafspraken en nadere informatie.

Contacten.JPG

Bezoekersregistratie
Het registeren van het arriveren en vertrekken van bezoekers en leveranciers.

MJOP.JPG

Meerjarenonderhoud
Op eenvoudige wijze het MJOP overzicht in planning, budget en uitvoering.

Reserveringen.JPG

Reserveringenbeheer
Het reserveren van ruimten, sleutel, inventaris, en meer.

Gebouwbeheer.JPG

Gebouwbeheer
Het registreren van alle relevante informatie omtrent gebouwen en ruimtes.

Implementatie van het FMIS

Een FMIS is geen wondermiddel. De informatie die uit het systeem komt, moet er eerst worden ingezet. Een gedegen implementatietraject is van groot belang voor het succes van elke FMIS binnen een organisatie.

Neem de tijd voor een goede implementatie van complete en actuele informatie. Bedenk goed met welke reden en welk resultaat het FMIS wordt ingezet. De implementatie managers van Young Facility leiden en ondersteunen zorgvuldig tijdens dit proces. Door de nauwe samenwerking worden keuzes gemaakt met oog op het eind resultaat en het creëren van draagvlak binnen de organisatie. De inzet van het FMIS in een later stadium uitbreiden is nog altijd mogelijk.

Laat u adviseren over de mogelijkheden en wat bij uw organisatie past om de gewenste resultaten te behalen. Noodzakelijk is een goed verzorgde implementatie en begeleiding van FMIS. Juist hierin beschikt Young Facility over de nodige expertise.

Indien u een FMIS heeft en niet tevreden bent over de werkbaarheid binnen uw organisatie, aarzel niet om contact met ons op te nemen. Wij denken graag mee om er alsnog een succes van te maken.


De voordelen van het onderwijs FMIS van Young Facility:

√ Volledig in de Cloud (SaaS)
√ Gebruiksklaar ingericht voor uw organisatie
√ Lagere implementatiekosten en zonder minimale afnameverplichting
√ Koppeling met bestaande software is mogelijk
√ Compatible met alle mobile devices (desktop, tablet, telefoon etc.)