SKBA

Stichting Katholiek Basisonderwijs

FMIS implementatie ten behoeve van het MJOP. Het SKBA is een organisatie van zes katholieke basisscholen met in totaal zeven vestigingen verspreid over Alphen aan den Rijn.


Opdracht

Het SKBA is met School Facility in contact gekomen nadat de behoefte bij het schoolbestuur ontstond aan een actueel en compleet overzicht van de facilitaire en onderhoudszaken. Het schoolbestuur wil o.a. adequaat sturen op het contract, onderhoud, energieverbruik en verhuur. School Facility biedt met haar expertise en Facilitair Portal een goed middel voor de SKBA. 

Werkzaamheden

  • Inventariseren wensen gebruikers omtrent gebruik en inrichting FMIS;
  • Inrichting van Facilitair Portal ten behoeve van plan van eisen en wensen gebruikers;
  • Implementatie Facilitair Portal in werkzaamheden en cultuurorganisatie;
  • Trainingen aan gebruikers. 


Resultaat

  • Het energieverbruik is de afgelopen jaren steeds scherper in beeld gekomen.
  • Door de inzet van het Facilitair portal kan het energieverbruik per kwartaal worden bijgehouden en is er direct overzicht in eventuele afwijkingen en of het betaalde voorschot voldoende is.
  • Mede door het gebruik van de module energiebeheer kunnen ook foutieve opnames van meterstanden vroegtijdig worden gesignaleerd.
  • Naast het energiebeheer legt het SKBA ook contractbeheer en meerjarig onderhoud beheer in het Facilitair Portal vast.

Alle (verhuur) contracten worden overzichtelijk beheerd en geven een notificatie wanneer het contract afloopt. Bij het meerjarig onderhoud volgt het schoolbestuur de uitvoering op basis van het opgestelde activiteitenjaarplan uit het MJOP. Ook eventuele wijzigingen in het MJOP kunnen eenvoudig door het schoolbestuur zelf worden doorgevoerd.

Toegevoegde waarde School Facility
Jeannette de Heij, voorzitter College van Bestuur van het SKBA, noemt het maatwerk en de servicegerichtheid van School Facility en het gebruikersgemak van het Facilitair Portal de belangrijkste voordelen om te kiezen voor School Facility.

‘Door de werkwijze is het Facilitair Portal ook uitermate geschikt voor kleine onderwijs organisaties. Bij de (online) servicedesk worden meldingen adequaat opgepakt. Het Facilitair Portal biedt voor ons, het schoolbestuur, bewaking van bepaalde facilitaire processen in één geheel, ten opzichte van diverse Excel sheets. In het begin is de overgang van het bijhouden van Excel sheets naar het Facilitair Portal een omschakeling. Na enige tijd  is de werkwijze al volledig geïntegreerd in de processen en is er direct overzicht van alle energiestanden, verbruiken en kosten’, aldus Jeannette de Heij.

Contact
Benieuwd wat School Facility voor uw onderwijsinstelling kan betekenen of wilt u meer informatie over één van onze diensten? Klik dan hier Wij komen graag bij u langs op locatie.

E-book
Recentelijk hebben wij een e-book uitgegeven met meer informatie over het FMIS, een toekomstgerichte facilitaire afdeling en het MJOP. Benieuwd naar deze informatie? Het e-book kunt u hier downloaden.