FMIS

Binnen de zorg en de zakelijke dienstverlening maakt een ruime meerderheid van de organisaties gebruik van een Facilitair Management Informatie Systeem (FMIS), waar het zijn meerwaarde heeft bewezen. Binnen het onderwijs ligt dit aantal een stuk lager. Een kans! Ook onderwijsinstellingen hebben baat bij het beheersen van de ondersteunende processen.

Hét FMIS voor onderwijs

School Facility heeft, in samenwerking met Spacewell, haar onderwijsexpertise ingezet om onderwijsinstellingen met haar Facility Management Informatie Systeem (FMIS) te ondersteunen en de kwaliteit van de facilitaire processen te verbeteren. School Facility heeft, in overleg met schoolbesturen binnen het po en vo, een Facility Portal (FMIS) ontworpen en ingericht die compleet is afgestemd op de wensen van scholen en stichtingen. Dit houdt in dat de beschikbare modules en workflows direct zijn toegespitst op de bedrijfsvoering binnen het onderwijs, niets meer en niets minder.

Ons systeem is gebaseerd op eenvoud en betrouwbaarheid. Het FMIS wordt aangeboden als software as a service (SAAS). Toegang tot de software krijgt u middels een normale webbrowser. Dit betekent dat u werkt vanuit de cloud. Zo is uw uitgebreide database altijd toegankelijk via alle mobiele apparaten zodat alles centraal geregeld, betrouwbaar en veilig is.

Voordelen FMIS

Sturingsinformatie

Actuele informatie wordt gegenereerd voor besluitvorming en de aansturing van teams. Het FMIS biedt standaard rapportage mogelijkheden waardoor binnen één druk op de knop het gewenste rapport digitaal wordt aangeleverd. Het FMIS maakt het mogelijk om te sturen op doorlooptijden, uitstaande acties, SLA’s met leveranciers en meer.

Professionaliseringsslag

Het werken met een FMIS leidt tot procesoptimalisatie. Een uniforme benadering wordt gerealiseerd door via duidelijke workflows processen vast te leggen. Door hierbij een gebruiksvriendelijke lay-out te combineren, wordt de werkwijze verduidelijkt. Verder resulteert dit in een verhoging van productiviteit.

Waarborgen kennis

Een FMIS waarborgt kennis en documentatie. Niet alleen is alle informatie verzameld en dus makkelijk te vinden, het bevordert een goede overdracht bij wisseling van collega’s of zelf het acuut uitvallen van een collega. Uitstaande acties, historie en afspraken direct terug te vinden, direct inzicht in de huidige stand van zaken.

Mogelijkheden

Het Facilitair Management Informatie Systeem (FMIS) van School Facility is niet modulair. Dat houdt in dat, ondanks dat u mogelijk opzoek bent naar de oplossing voor één specifieke behoefte binnen de school of stichting, eventuele uitbreiding (meer modules) voor een bredere inzetbaarheid binnen de school of stichting geen extra kosten met zich mee brengt. Gezien onze focus op het onderwijs bevat het FMIS van School Facility de volgende standaard modules:

Meldingen en aanvragen.JPG

Aanvragen en meldingen
Het melden, doorzetten en oppakken van meldingen en aanvragen. 

Contractbeheer.JPG

Contractbeheer
Inzicht in lopende contracten en de juiste contractafspraken en nadere informatie.

Contacten.JPG

Bezoekersregistratie
Het registeren van het arriveren en vertrekken van bezoekers en leveranciers.

MJOP.JPG

Meerjarenonderhoud
Op eenvoudige wijze het MJOP overzicht in planning, budget en uitvoering.

Reserveringen.JPG

Reserveringenbeheer
Het reserveren van ruimten, sleutel, inventaris, en meer.

Gebouwbeheer.JPG

Gebouwbeheer
Het registreren van alle relevante informatie omtrent gebouwen en ruimtes.

FMIS implementatie door School Facility

Een gedegen implementatietraject is van groot belang voor het succes van elke FMIS binnen een organisatie. De implementatie managers van School Facility leiden en ondersteunen zorgvuldig tijdens dit proces. Door de nauwe samenwerking worden keuzes gemaakt met oog op het eind resultaat en het creëren van draagvlak binnen de organisatie. De inzet van het FMIS in een later stadium uitbreiden is nog altijd mogelijk.

Laat u adviseren over de mogelijkheden en wat bij uw onderwijsinstelling past om de gewenste resultaten te behalen. Noodzakelijk is een goed verzorgde implementatie en begeleiding van FMIS. Juist hierin beschikt School Facility over de nodige expertise. Indien u een FMIS heeft en niet tevreden bent over de werkbaarheid binnen de school of stichting, aarzel niet om contact met ons op te nemen. Wij denken graag mee om er alsnog een succes van te maken.

Vraag nu vrijblijvend een offerte aan via dit formulier.

De voordelen van het onderwijs FMIS van School Facility

√ Volledig in de Cloud (SaaS)
√ Standaard ingericht voor scholen in het po en vo (gebruiksklaar)
√ Lagere implementatiekosten en zonder minimale afnameverplichting
√ Koppeling met bestaande software is mogelijk (bijv. EXACT, Magister etc.)
√ Compatible met alle mobile devices (desktop, tablet, telefoon etc.)

YoungFacility_byLisaMuller-131.jpg