Hybride werken is een manier van werken wat in veel organisaties ingezet wordt. Het gaat hierbij om het deels op kantoor, deels op een andere locatie zoals thuiswerken. Optimaal werkplekbeheer is belangrijk om een goede (digitale) werkplek aan de gebruiker te kunnen bieden. Hierbij staan monitoren, evalueren en bijsturen centraal.
Werkplekbeheer houdt in dat alle faciliteiten die nodig zijn om een werkplek operationeel te krijgen, en te houden, verzorgd worden. Naast de standaarden als het bureau en de stoel draait het hier ook om de processen en tools om de dagelijkse werkzaamheden uit te voeren. Voor Facilitair managers komt hier nog het inregelen van facilitaire diensten en bijbehorende processen, het identificeren van knelpunten in de dienstverlening en het afhandelen van facilitaire meldingen en storingen bij.
Om de werkplekken zo optimaal mogelijk in te richten is er data nodig. Deze data is te halen uit een werkplekmeting op basis van bezettingsgraad, het onderzoeken naar hoe goed de werkomgeving de medewerker in zijn werk ondersteund of om te achterhalen hoe gastvrij een organisatie is en waar de klantbeleving kan worden verbeterd.
Met de data uit de onderzoeken kunnen de volgende punten verbeterd worden:
Met de data uit het werkplekbeheer kan de werkplekomgeving aangepast worden zodat deze aansluit bij de behoefte van de medewerkers. Een belangrijk onderdeel voor veel bedrijven is de productiviteit van de medewerkers.
Productiviteit ziet er voor iedere medewerker anders uit. Zo werkt de één het liefst op kantoor met veel gezelligheid om zicht heen terwijl de ander juist beter thuiswerkt. Het is daarom moeilijk om een werkplek te creëren die voor iedereen toepasselijk is. Aan de werkplekbeheerder de taak om een flexibele werkplek in te richten die te gebruiken is voor verschillende doeleinden. Zo zou de facilitair manager kunnen kiezen voor stilteruimtes waar medewerkers ongestoord kunnen werken of het aanwijzen van gezamenlijke ruimtes waar ongestoord overlegd of gepraat kan worden.
De data uit het werkplekbeheer zorgt dus voor optimaal ingerichte werkplekken. Bij het inzetten van nieuwe faciliteiten om de knelpunten uit het werkplekbeheer aan te pakken is het van belang om de gevolgen hiervan te blijven monitoren en te evalueren.
De facilitaire experts van Young Facility hebben ruime ervaring met het optimaal inrichten van werkplekken om de productiviteit van de medewerkers te verhogen. Bij o.a. Waternet en het Amsterdam UMC zijn onze experts bezig geweest met het inrichten van de ruimtes en het toepassen van diverse attributen om een goede werkplek aan de medewerkers te bieden. Om in gesprek te gaan met één van onze facilitaire experts kunt u een vrijblijvend adviesgesprek aanvragen of kunt u contact op nemen via 0172 – 745 085 of info@younggroup.nl.