Wat is FMIS?

Om de facilitaire processen op uw onderwijsinstelling soepel te laten verlopen bieden wij een softwaresysteem aan dat speciaal hiervoor is ontworpen. Dit systeem voor procesbeheersing is een zogeheten FMIS. Wat is FMIS? Deze afkorting staat voor ‘Facilitair Management Informatie Systeem’, een softwaresysteem waarmee u op een eenvoudige manier overzicht krijgt over alle processen die horen bij facilitaire dienstverlening, zoals reserveringenbeheer, gebouwbeheer en meerjarenonderhoud. In een FMIS kunt u dus alle relevante informatie centraal bundelen en beheren.

Voordelen FMIS voor onderwijsinstellingen

Wat is FMIS voor onderwijsinstellingen? Wij hebben een FMIS voor het onderwijs ontwikkeld in samenwerking met Axxerion en verschillende schoolbesturen binnen het po en vo. Hierdoor zijn alle modules specifiek toegespitst op de bedrijfsvoering binnen het onderwijs, zonder overbodige modules. In het FMIS bundelt en beheert u alle informatie die relevant is voor de facilitaire processen op een centrale plaats. Zo kunt u alle werkzaamheden eenvoudig plannen, monitoren, en evalueren. Kortom: werken met een op het onderwijs afgestemd FMIS zorgt voor simpeler, sneller en slimmer werken.

Hoe werkt het FMIS?

School Facility biedt dit FMIS aan als Software as a Service (SaaS). Dit betekent dat het een systeem is waartoe u via de cloud toegang heeft, via een gewone webbrowser op ieder mobiel apparaat. Het FMIS is bovendien te koppelen aan bestaande software, zoals EXACT of Magister. Door de focus op eenvoud en betrouwbaarheid is het systeem veilig en praktisch in gebruik. In het FMIS van School Facility regelt u onder andere aanvragen en meldingen, bezoekersregistratie, reserveringen, contracten, meerjarenonderhoud en gebouwbeheer. Ons FMIS is niet modulair, wat betekent dat u één prijs betaalt ongeacht de hoeveelheid modules die u nodig heeft.

Is uw onderwijsinstelling toe aan een professionaliseringsslag? Neem voor meer informatie over ons FMIS contact op met onze facilitair expert via 0172 - 74 50 85.