Maatschappelijke belang

Young Group zet zich in voor de Voedselbank

Deze decembermaand zet Young Group zich zowel fysiek als financieel in voor de Voedselbank en de gezinnen die daar gebruik van maken.

Als gevolg van Corona is het aantal huishoudens dat afhankelijk is van de voedselbank toegenomen. Halverwege 2021 groeide de voedselbank met ruim 8,5%. Met uitschieters van meer dan 25% in Amsterdam. Kortom, de Voedselbanken kunnen alle hulp gebruiken! 

De Vereniging van Nederlandse Voedselbanken
Meer dan 1 miljoen mensen leven onder de armoedegrens. De Vereniging van Nederlandse Voedselbanken, bestaande uit 10 regionale distributiecentra en 171 aangesloten voedselbanken, helpt wekelijks 40.000 gezinnen met voedselhulp en gaat zo voedselverspilling tegen. De 171 voedselbanken verspreiden de voedselpakketten via meer dan 500 uitdeelpunten.

De handen uit de mouwen

Collega’s van Young Group hebben zich in december ingezet om de vrijwilligers van de Voedselbank te ondersteunen in deze drukke periode.

Young Group zet zich in voor de Voedselbank

Op verschillende locaties van de Voedselbank hebben onze collega´s de vrijwilligers van de Voedselbank ondersteund met het verzamelen, sorteren en uitgeven van de producten aan hen die het nodig hebben. In het distributiecentrum in Amsterdam zijn binnengekomen producten op houdbaarheid en producttype gesorteerd. Vanuit het distributiecentrum in Amsterdam worden vervolgens de voedselpakketten verstuurd daar de verschillende uitdeellocaties van de Voedselbank in Noord Nederland. Een ander team collega’s heeft de handen uit de mouwen gestoken bij een van deze uitdeelpunten in Diemen. Hier worden de producten verdeeld over pakketten die de klanten van de Voedselbank wekelijks ophalen.

Het is mooi te zien dat collega’s zich vol enthousiasme inzetten voor het maatschappelijke belang. Mede door Corona zijn de initiatieven als de Voedselbank van groot belang voor de samenleving. We zijn trots dat Young Group op deze manier een bijdrage kan leveren.”

Bart de Jong - Directeur Young Group.


Een waardevolle schenking

Naast dat de collega’s van Young Group zich actief hebben ingezet, doen wij ook een financiële schenking om de Voedselbank te ondersteunen in hun missie.

Young Group wenst iedereen fijne feestdagen en een gezond 2022!