Maatschappelijke belang

Young Group zet zich in tegen eenzaamheid onder ouderen

Dit jaar december zet Young Group zich in voor de eenzame ouderen.

Meer dan de helft van de ouderen is eenzaam of geeft aan zich wel eens eenzaam te voelen. Het is een maatschappelijk probleem wat de komende jaren nog zal toenemen. Het is daarom belangrijk om als bedrijf zijnde van betekenis te zijn onder deze groep.

Florence Jonker Frans

Op 22 december heeft het team van Young Group bijgedragen aan de vrijwilligersactiviteit bij het woonzorgcentrum Florence Jonker Frans. In dit woonzorgcentrum kunnen ouderen zowel zelfstandig als in een kleinschalige zorgafdeling wonen.

Een van deze uitdagingen van onze tijd is eenzaamheid. Eenzaamheid is een groeiend maatschappelijk probleem wat rond de feestdagen extra is te merken. Bij het woonzorgcentrum Florence Jonker Frans hebben wij ondersteund bij een kerstbingo om de feestdagen voor de ouderen minder eenzaam te laten voelen. We hebben de ouderen geholpen de kaartjes in te vullen zodat zij mooie prijzen konden winnen.

WhatsApp Image 2022-12-29 at 11.56.11.jpeg        WhatsApp Image 2022-12-29 at 11.56.11 (1).jpeg 

Naast het helpen van de ouderen met het invullen van de bingo kaarten hebben we ook ondersteund in gezelligheid. Collega's Rachelle en Sanne hebben in een kerstoutfit soep uitgedeeld aan de ouderen. De hele middag is er gezellig gekletst, warme chocomel gedronken en bingo gespeeld.

Het is mooi te zien dat collega’s zich vol enthousiasme inzetten voor het maatschappelijke belang. Tijdens de feestdagen is de eenzaamheid onder de ouderen meer zichtbaar. We zijn trots dat Young Group een bijdrage kan leveren om dit maatschappelijke probleem tegen te gaan."

Bart de Jong - Directeur Young Group.

Een waardevolle schenking
Naast dat de collega’s van Young Group zich actief hebben ingezet, doen wij ook een financiële schenking om het Nationaal Ouderen Fonds te ondersteunen in hun missie.

Young Group wenst iedereen fijne feestdagen en een gezond 2023!