Young Group bestaat 15 jaar

Vijftien jaar klinkt als een hele lange periode, maar Bart de Jong herinnert zijn inschrijving bij de Kamer van Koophandel onder de naam “Young Facility” als de dag van gisteren. In de afgelopen 15 jaar is Young Facility uitgegroeid tot Young Group waarvan School- en Young Facility slechts een onderdeel zijn. Om het bestaan van Young Group te vieren en stil te staan bij de groei die dit bedrijf heeft doorgemaakt, lichten wij graag wat hoogtepunten toe.

De diensten 

Bart de Jong is als student op 17-jarige leeftijd in 2008 begonnen met het lokaal leveren van facilitaire diensten en het geven van advies voor zowel onderwijsinstellingen als MKB bedrijven.   

Momenteel, 15 jaar later, levert Young Group naast landelijke dekking m.b.t. huismeestersdiensten (bij AFM, Holland Office Center Hoofddorp en Scalehub Amsterdam / Utrecht) en receptiediensten (bij Radboud Universiteit, Sakura Finetek Alphen aan de Rijn en Lumax gebouw Utrecht) ook integraal beheer voor zowel onderhoud en gebouwheer als facility management voor onderwijs- en onderzoeksinstellingen, overheden, vastgoed en bedrijfsleven.   

De dienstverlening van Young Group heeft zich ontwikkeld van operationele single services tot integrale facility management van multi services en strategisch advies. De grootste verandering t.o.v. vroeger is dat facility en huisvesting in toenemende mate een strategisch onderwerp op directieniveau is geworden, mede door: war on talent, duurzaamheidsambities, digitalisering en technische complexiteit van het vakgebied.  

De projecten 

Naast de dienstverlening is Young Group al sinds het begin actief in facilitair- en huisvesting projectmanagement, dit gaat om projecten waarbij de complexiteit van de vraagstukken de boventoon voert. Onze kracht is de oplossing in eenvoud te zoeken.  

Het eerste project wat Young Facility heeft mogen uitvoeren betreft een inrichtings- en vervangingsproject bij het Ashram College in 2008 te Alphen aan den Rijn. Dit betreft één van de eerste opdrachtgevers waarvoor wij anno 2023 betrokken zijn bij de realisatie van de nieuwbouw.  

In de afgelopen 15 jaar heeft Young Group meerdere projecten begeleid en uitgevoerd voor een diversiteit aan opdrachtgevers.  

Dit zijn de projecten die er voor ons uitspringen: 

 • De herinrichting van het werkplekconcept op basis van de rijksbrede werkplek bij het CAK in 2013 
 • De nieuwbouw en ingebruikname van het gebouw Applied Sciences TU Delft in 2016 
 • De nieuwbouw en ingebruikname van faculteitsgebouw FNWI Universiteit Leiden in 2016 
 • Verhuizing en inhuizing van het Erasmus Medisch Centrum, als grootste universitair ziekenhuis van Europa in 2018 
 • Het VO-masterplan van Scope Scholengroep waarbij 5 Vo-scholen en 2 sportgebouwen in 3 jaar tijd zijn gerealiseerd in 2019/20/21 
 • GGD vaccinatie- en testlocaties door het gehele land ten tijde van corona pandemie in 2020/21 
 • De nieuwbouw , verhuizing en ingebruikname van de cleanroom van SRON voor Space Research in 2021  

Een aantal recente projecten waar Young group aan werkt: 

 • De realisatie en implementatie van het hybride werkconcept bij de VU AMC 
 • De ontwikkeling en het ontwerpen van de Smartcampus tools voor hightech labs van de TU Delft 
 • De nieuwbouw, verhuizing en ingebruikname van het circulaire en duurzame onderwijsgebouw van het Ashram Collega 
 • De nieuwbouw van een Quantum en Nano Cleanroom faciliteit voor de TU Delft 
 • De verhuizing en inhuizing van de nieuwbouw van het RIVM 
 • De verhuizing en inhuizing van de nieuwbouw van het Amsterdam van Inholland 

 

De medewerkers 

Young Group telt vandaag de dag ruim 65 medewerkers die zich bezighouden met dienstverlening en projecten door het gehele land. Wij zijn daarnaast al een aantal jaar trots op het feit dat wij één van de snelst groeiende bedrijven van Nederland zijn, als top 250 groeibedrijf.  

Een aantal feiten over ons:

Gemiddelde groei per jaar: 

30% 

Actieve projecten:  

83 

Aantal meldingen per jaar 

1500 + 

Aantal scholen in beheer 

100+ 

Aantal awards 

8 

Klanttevredenheid 

8.3 

De toekomst 

Bart-young-facility.png

Aan Bart de Jong, als oprichter van Young Group, hebben wij gevraagd hoe hij de toekomst voor zich ziet.

Hij antwoordde als volgt: 

“Young Group wil de vernieuwer zijn en blijven als het gaat om huisvesting en facility management in het bijzonder in de onderwijs- en onderzoekssector. Met de koers die wij zijn ingeslagen als organisatie zijn wij er klaar voor om de aankomende 15 jaar te blijven doen waar wij onze betrokkenheid, energie en voldoening uithalen. Wij blijven impact maken voor de optimale leer- en werkomgeving!” 

Young Group is ontzettend trots op het bedrijf dat het door de jaren heen is geworden en alle medewerkers die iedere dag hun uiterste best doen om het gewenste resultaat te behalen. Het is dan ook ons streven om dit niveau vast te houden en verder te groeien als bedrijf zowel online als offline. Wij willen via deze weg alle bedrijven bedanken die de afgelopen jaren in ons hebben geloofd en de kans hebben gegeven dit waar te maken.  

Dank voor alle mensen die betrokken zijn geweest de afgelopen 15 jaar, zonder jullie was het niet gelukt en op naar een nog groter groeiend bedrijf in de toekomst.