Wat maakt goed huismeesterschap?

Wat maakt goed huismeesterschap?

Goed huismeesterschap verhoogt de sociale cohesie en het maatschappelijk rendement voor bewoners en eigenaren van een VvE. Maar wat maakt dan goed huismeesterschap? In dit artikel lichten we dat graag toe.

De rol van een huismeester

Een huismeester is het eerste aanspreekpunt voor gebruikers en bezoekers van uw pand. Ze dragen bij aan de gastvrijheid en veiligheid door zichtbaar aanwezig te zijn. Daarnaast spreken ze mensen aan op het naleven van de huisregels. Huismeesters zorgen, door het uitvoeren van kleine reparaties en technische werkzaamheden, dus voor een leefbaar en goed onderhouden pand.

Goed huismeesterschap

Het huismeesterschap is een vak waar technische en sociale vaardigheden samensmelten in een klantgerichte dienstverlening. Goed huismeesterschap zorgt voor veiligheid bij de bewoners en is een verlengstuk van uw organisatie. Met huismeesters bent u namelijk verzekerd van een goed onderhouden pand waar alle zaken op orde zijn. Zo zijn ze verantwoordelijk voor het vervangen van lampen, het melden van storingen en toezicht houden op kleine werkzaamheden. Daarnaast bespaard een huismeester ook op kosten. Door het uitvoeren van de kleine werkzaamheden kan bespaard worden op groot onderhoud door een onderhoudsbedrijf.

Huismeesters bij Young Facility

De huismeesters bij Young Facility zorgen ervoor dat het gebouw en de directe omgeving in de beste staat verkeren. Door een goed oog voor detail en de signalerende en activerende functie zijn zij de ogen en oren op locatie. Door het gebruik van vaste huismeesters worden ze snel herkent door de bewoners en gebruikers van uw gebouw. Young Facility zet huismeesters in uit de regio van uw gebouw waardoor ze kennis hebben van het gebied, vragen kunnen beantwoorden en de bewoners en gebruikers door kunnen verwijzen.

Bij Young Facility worden de huismeesters intern opgeleid om hun sociale en technische vaardigheden te ontwikkelen. Deze interne opleiding richt zich op thema’s als hospitality en het creëren van een veilige woon- en werkomgeving. Communicatie is daarnaast een belangrijke factor in het huismeesterschap. Dit wordt gefaciliteerd in het facilitair portal waar meldingen worden geregistreerd en de taken gestructureerd worden.

Door de ervaring van Young Facility en de nadruk die wordt gelegd op het vinden van een huismeester die past bij de cultuur en uitstraling van de betreffende omgeving, bent u verzekerd van een eersteklas huismeester en maximaal maatschappelijk rendement voor uw gebouw.

Benieuwd naar wat een huismeester voor uw VvE-gebouw kan betekenen? Lees hier het interview met huismeester Peter om u een idee te geven van het huismeesterschap bij Young Facility. U kunt ook een vrijblijvend adviesgesprek aanvragen om uw facilitair en huisvestingsvraagstuk te bespreken met een professional.

YF - adviesgesprek.png