Wat is een Huismeester?

Wat is een Huismeester?

Een huismeester is het gezicht van uw gebouw en dat betekent veel voor bewoners en gebruikers. Daarnaast zorgt een huismeester er ook voor dat uw gebouw in goede is zodat u voldoet aan de standaarden omtrent (sociale) veiligheid en duurzaamheid.

Een goede huismeester is veel waard voor uw gebouw. Young Facility levert huismeesterdiensten die passen bij de cultuur en uitstraling van uw gebouw voor maximaal rendement. Flexibiliteit met de opdrachtgever staat hier voorop. Een huismeester is iemand die toezicht houdt op de dagelijkse gang van zaken in gebouwen, waaronder: appartementencomplexen, bedrijfsverzamelgebouwen, woningbouwcorporaties, VvE's en winkelcentra. Huismeesters zijn hét aanspreekpunt voor bewoners, houden kleine reparaties, houden zich bezig met onderhoud van algemene ruimtes, spreken bewoners aan op hun woongedrag, maken meldingen van storingen aan de juiste instanties en houden toezicht op de werkzaamheden en het controleren van technische installaties. Om het contact tussen de huismeester en de bewoners te motiveren is een community portal ontwikkeld waarin diverse modules staan die de mogelijkheid geeft om in contact te komen met elkaar. Dit portal is ontstaan vanuit de factor communicatie. Communicatie is een belangrijk factor bij gastvrij en klantgericht huismeesterschap.
De huismeesters van Young Facility zorgen voor sociale cohesie, veiligheid en een schoon gebouw. Deze factoren zijn belangrijk in de beleving van de bewoners. Daarnaast werken de huismeesters van Young Facility in het facilitair portal en wordt er gewerkt met een buddy programma waardoor u altijd verzekerd bent van een huismeester bij uw gebouw. 
Meer informatie over de huismeesterdiensten van Young Facility is te lezen in onderstaande infographic.

Huismeester infographic2.jpg