Kantoor ingericht op hybride werken

Kantoor ingericht op hybride werken, nu de mensen nog!

Hybride werken is tegenwoordig ‘het nieuwe normaal’. Maar mensen weer naar kantoor krijgen blijkt nog knap lastig te zijn. Momenteel staat ongeveer 6% van alle kantoorruimte in Nederland leeg als gevolg van het thuiswerken tijdens de coronaperiode. Hybride werken biedt bedrijven de kans om hun kantoorruimte efficiënter te gebruiken. Meerdere organisaties in één gebouw bijvoorbeeld of een verlaging van de co2 uitstoot. Maar ook thuiswerken heeft voordelen voor zowel de werknemer als werkgever zoals het beperken van reistijd en – kosten en flexibele werktijden. Voor de werkgevers ligt nu het vraagstuk: hoe krijg ik de mensen weer naar kantoor?

Voordelen kantoor

Alhoewel thuiswerken voordelen kent, heeft het kantoor ook een aantal voordelen. Zo is de werkplek (vaker) Arbo-proof en bevat het ergonomische stoelen en bureaus. Mensen die thuiswerken zitten vaak op een eetkamerstoel aan de keukentafel te werken wat zorgt voor houding gerelateerde klachten aan rug, nek of schouders. Daarnaast is er op kantoor minder ruimte voor afleiding, wat weer kan leiden tot hogere productiviteit. Het is een goede en rustige werkomgeving waar je aan de slag kan gaan. Thuis is het makkelijk om tussendoor even een wasje aan te zetten of een uitgebreidere lunch te maken. De constante afleiding is thuis veel groter, vaak bij mensen die thuis kinderen hebben lopen. Het zien van de collega's is daarnaast een groot pluspunt. Het is gemakkelijker om face-to-face meetings te houden en de communicatielijnen zijn sneller. Daarnaast is een kantoor met collega's goed voor de productiviteit omdat er een soort sociale controle is. Er is dan een neiging om harder te werken dan thuis. 
Een gezond voordeel van op kantoor werken is de beweging. Het begint al bij naar het werk gaan, of dit nou met de auto, het OV of de fiets is. Er is veel meer sprake van beweging. Door deze activiteit ben je 's ochtends eerder wakker en kan je meteen actief aan het werk gaan. De dagelijkse koffie automaat-praatjes en de wandeling naar de printen zorgen ook voor wat extra beweging die thuis niet altijd vanzelfsprekend is.

De grootste voordelen van naar kantoor komen zijn dus:

  • Ergonomische, Arbo-proof werkplek
  • Minder ruimte voor afleiding wat zorgt voor een hogere productiviteit
  • Collega’s!
  • Snelle communicatielijnen
  • Je werk ‘uit’ kunnen zetten na 5 uur of in het weekend (wat er thuis nog wel eens inschiet!)

Volgende week publiceren we een artikel over hoe wij dit bij onze opdrachtgevers bewerkstelligen. U kunt u ook alvast aanmelden voor onze maandelijkse nieuwsbrief waardoor u altijd op de hoogte bent van de laatste nieuwtjes. Het aanmelden kan onderaan deze pagina.