Kantoor ingericht op hybride werken

Kantoor ingericht op hybride werken, nu de mensen nog!

Hybride werken is tegenwoordig ‘het nieuwe normaal’. Maar mensen weer naar kantoor krijgen blijkt nog knap lastig te zijn. Momenteel staat ongeveer 6% van alle kantoorruimte in Nederland leeg als gevolg van het thuiswerken tijdens de coronaperiode. Hybride werken biedt bedrijven de kans om hun kantoorruimte efficiënter te gebruiken. Meerdere organisaties in één gebouw bijvoorbeeld of een verlaging van de co2 uitstoot. Maar ook thuiswerken heeft voordelen voor zowel de werknemer als werkgever zoals het beperken van reistijd en – kosten en flexibele werktijden. Voor de werkgevers ligt nu het vraagstuk: hoe krijg ik de mensen weer naar kantoor?

Voordelen kantoor

Alhoewel thuiswerken voordelen kent, heeft het kantoor ook een aantal voordelen. Zo is de werkplek (vaker) Arbo-proof en bevat het ergonomische stoelen en bureaus. Mensen die thuiswerken zitten vaak op een eetkamerstoel aan de keukentafel te werken wat zorgt voor houding gerelateerde klachten aan rug, nek of schouders. Daarnaast is het thuis makkelijk om tussendoor even een wasje aan te zetten of een uitgebreidere lunch te maken. Op kantoor is er minder ruimte voor afleiding, wat weer kan leiden tot hogere productiviteit. Het grootste voordeel van het kantoor is het zien van de collega’s, het houden van face-to-face meetings en snellere communicatielijnen.

De grootste voordelen van naar kantoor komen zijn dus:

  • Ergonomische, Arbo-proof werkplek
  • Minder ruimte voor afleiding wat zorgt voor een hogere productiviteit
  • Collega’s!
  • Snelle communicatielijnen
  • Je werk ‘uit’ kunnen zetten na 5 uur of in het weekend (wat er thuis nog wel eens inschiet!)

Volgende week publiceren we een artikel over hoe wij dit bij onze opdrachtgevers bewerkstelligen. U kunt u ook alvast aanmelden voor onze maandelijkse nieuwsbrief waardoor u altijd op de hoogte bent van de laatste nieuwtjes. Het aanmelden kan onderaan deze pagina.