Een veilige woon- en werkomgeving

Het creëren van een veilige woon- en werkomgeving

Goed huismeesterschap zorgt voor veiligheid bij de bewoners en gebruikers van een panden is een verlengstuk van uw organisatie.

Belangrijk daarom dat de huismeesters geïnformeerd worden over veiligheid. Deze informatie wordt gedeeld door middel van toolboxmeetings.

Veiligheidsbewustzijn

Young Facility hecht veel waarde aan veiligheid, kennisdeling en bewustzijn. Mede hierdoor zijn wij VCA* 2017/6.0 gecertificeerd. De huismeesters beschikken ook over een VCA certificaat op persoonlijk niveau, wat aantoont dat onze huismeesters de basiskennis van veilig en gezond werken beheersen. Hierdoor zijn zowel opdrachtgevers als de huismeesters zelf voorzien van een veilige woon- en werkomgeving. Om veiligheidsbewustzijn te creëren en om te leren van elkaar wordt vier keer per jaar een toolboxmeeting georganiseerd. Deze meetings hebben als doel om de huismeesters te informeren over verschillende onderwerpen zoals brandveiligheid en calamiteiten.

Risico’s beperken

De huismeesters van Young Facility kunnen dagelijks in aanraking komen met risicovolle werkomgevingen waar zij professioneel, veilig en gezond moeten werken. Op deze locaties is kennis van veiligheid cruciaal. Door de certificering en bewustwording door middel van de toolboxmeetings kunnen zij onveilige situaties en handelingen herkennen, werkzaamheden veilig uitvoeren, risicovolle werkzaamheden onderkennen en risico’s tot een minimum beperken. Daarnaast worden de huismeesters gevraagd om eigen situaties te delen zodat huismeesters van elkaar kunnen leren van risicovolle situaties. Bij het delen van deze situaties kunnen huismeesters de situaties herkennen en voorkomen bij eigen projecten.

Veilige woon- en werkomgeving

Vooral de bewustwording van de veiligheid op de werkvloer is belangrijk omdat een groot deel van de bedrijfsongevallen voorkomen kan worden. Met het VCA* en de toolboxmeetings zijn de huismeesters op de hoogte van relevante regelgeving op veiligheidsgebied. Ook leren zij van eerdere situaties bij andere huismeesters en passen deze informatie weer toe bij hun eigen opdrachten. Een terugkerend onderdeel van de toolboxmeetings is de LMRA (laatste minuut risico analyse). Deze risicobeoordeling wordt uitgevoerd voordat de huismeester aan een klus begint. De eventuele risico’s die worden vastgesteld kunnen weggenomen worden voor het begin van de klus. Een voorbeeld van zo’n risico is een ladder die niet jaarlijks gekeurd wordt, struikelgevaar of het niet tot beschikking hebben van een veiligheidsbril. Deze LMRA heeft veel waarde voor de werkomgeving van de huismeester. Wanneer deze niet uitgevoerd wordt kan de huismeester is een gevaarlijke situatie verkeren. Door deze analyse uit te voeren worden gevaarlijke situaties herkend en kunnen deze voorkomen worden.

Wat betekent dit voor uw gebouw?

Met Young Facility bent u verzekerd van opgeleide huismeesters. Door de inzet van huismeesters op vaste locaties krijgt u zowel een gebouwbeheerder als host en heeft u diverse facilitaire expertise tot uw beschikking. Door het vangnet van de huismeesters is facilitaire kennis altijd beschikbaar en kunnen de huismeesters bij elkaar terecht om een veilige woon- en werkomgeving te creëren.

De huismeesters zorgen ervoor dat uw gebouw in goede staat is en zorgen dat u altijd voldoet aan de laatste veiligheidstandaarden.

Via onderstaande knop kunt u contact opnemen met één van onze facilitaire experts om te kijken hoe onze huismeesters voor u van toegevoegde waarde kunnen zijn.

YF - contact.png