Gebouwbeheer bij Young Group

Gebouwbeheer bij Young Group

Ieder gebouw heeft onderhoud nodig. Een goed Meerjaren Onderhoudsplan (MJOP) of Duurzaam Meerjaren Onderhoudsplan (DMJOP) vormt de basis voor effectief en strategisch gebouwbeheer, en legt daarmee de fundering voor een solide huisvestingstrategie van uw organisatie. Bij School Facility begrijpen we de toenemende verantwoordelijkheid van schoolbesturen in het beheren van schoolgebouwen. Daarom bieden wij uitgebreide ondersteuning in het actualiseren, beheren, en uitvoeren van uw MJOP of DMJOP, zodat u zich kunt concentreren op waar het echt om draait: goed onderwijs.

Gebouwbeheer

Steeds meer ligt de verantwoordelijkheid voor het onderhoud van schoolgebouwen bij de schoolbesturen. School Facility helpt u met het overzichtelijk en effectief beheren van uw MJOP, waarbij we ons strikt houden aan de regels voor groot onderhoud zoals vastgelegd in de regeling jaarverslaglegging onderwijs.

Onze werkwijze sluit naadloos aan op uw financiële meerjarenplanning en voldoet aan alle wet- en regelgeving rondom financiële verslaglegging door gebruik te maken van de componentenmethode. Dit resulteert in een goed beheerde huisvesting, waarbij planmatig onderhoud bijdraagt aan:

  • Minder vervolgschade door achterstallig onderhoud.
  • Duidelijk overzicht van alle onderhoudswerkzaamheden.
  • Optimale afstemming tussen theoretische en praktische onderhoudscycli.
  • Beheersing van onnodige kosten door voortijdige vervanging te vermijden.

Afbeelding2.jpg

De cyclus van gebouwbeheer: van herijking tot uitvoering

Bij School Facility begint alles met een grondige herijking van uw MJOP. Met behulp van het programma O-prognose baseren we onze plannen op een NEN 2767-keuring, waarbij we per gebouwdeel en installatie de conditieniveaus bepalen. Dit resulteert in een gedetailleerd rapport met duidelijke actiepunten voor de korte en lange termijn, inclusief ondersteunend beeldmateriaal.

Daarnaast zorgen we ervoor dat het MJOP beleidsrijk wordt gemaakt, door het af te stemmen op zowel uw strategische huisvestingplan als dat van de gemeente. Hiermee worden investeringen in uw gebouw toekomstgericht en afgestemd op de specifieke visie van elke schoollocatie. School Facility biedt hierin gericht advies om de ambities per locatie te verwezenlijken.

Tijdens de uitvoering neemt School Facility alle operationele zaken uit handen, zoals:

  • Het inkopen, plannen, uitvoeren, en controleren van onderhoudswerkzaamheden.
  • Begeleiding bij aanbestedingen, zoals het selecteren van onderhoudspartijen.
  • Het opzetten van een servicedesk voor alle meldingen rondom gebouwbeheer.
  • Zorgen voor de naleving van veiligheidskeuringen en regelgeving.

Gebouwbeheer – financieel

Een goed MJOP biedt een helder financieel inzicht in het onderhoud van uw gebouwen. Dit helpt verrassingen te voorkomen, omdat budgetten tijdig gereserveerd kunnen worden. Onze aanpak zorgt ervoor dat de opbouw van de voorzieningen per gebouw- en installatieonderdeel duidelijk wordt vastgelegd, wat leidt tot een reëel beeld van toekomstige financiële verplichtingen. Dit alles doen wij conform de regels voor groot onderhoud, met gebruik van de componentenmethode.

Servicedesk

Onze Servicedesk, onderdeel van het door School Facility ontwikkelde Facilitair Management Informatie Systeem (FMIS), staat klaar om alle meldingen rondom calamiteiten, dagelijks onderhoud, en andere schades te verwerken. Via ons online facilitair portaal, dat toegankelijk is vanaf elk apparaat met internetverbinding, kunnen gebruikers meldingen indienen en de voortgang hiervan volgen. Dit systeem is volledig mobile compatible en geschikt voor het maken van foto’s via smartphone of tablet, wat het proces nog efficiënter maakt.

Verduurzaming

School Facility draagt ook bij aan het verduurzamen van uw gebouwen. Wij bieden advies en ondersteuning bij het implementeren van energiebesparende maatregelen en duurzame alternatieven bij vervangingen. Onze digitale energie monitoring module houdt het energieverbruik in real-time bij en maakt prognoses op basis van actuele data en weersomstandigheden. Hiermee ondersteunen we uw organisatie in het realiseren van een duurzaam MJOP, en het verminderen van uw CO2-footprint.

School Facility als strategisch partner

School Facility biedt integrale facilitaire dienstverlening specifiek gericht op onderwijsinstellingen. We werken samen met scholen binnen het primair, voortgezet en hoger onderwijs, en brengen expertise in gebouwbeheer, huisvesting, en bedrijfsvoering. Ons doel is om actief met u mee te denken, uw organisatie te helpen bij veranderingen, en een transparante en open werkwijze te hanteren.

Wat wij voor u kunnen betekenen:

  • Actief meedenken met uw organisatie.
  • Ondersteunen in verandertrajecten.
  • Meerjarig onderhoud uit handen nemen.
  • Gebouwbeheer koppelen aan facilitair beheer.
  • FMIS implementeren en beheren.

School Facility ondersteunt u graag in het creëren van een toekomstbestendige en goed beheerde leeromgeving. Neem contact op via 0172 745 085, info@younggroup.nl of via onderstaande knop.

SF - contact.png

U kunt ook een MJOP scan aanvragen waarbij een van onze experts door uw bestaande MJOP gaat. Hierop volgt een advies voor de volgende stappen. U kunt de scan aanvragen via onderstaand formulier.