De week van Projectmanager Tim

De week van projectmanager Tim

Als projectmanager bij Young Group werkt Tim de Groot aan verschillende projecten, van MJOP’s tot gebouwbeheer bij stichtingen, colleges en veiligheidsregio’s. Geen week is hetzelfde! We volgen hem een week lang om een indruk te krijgen van zijn werk.

De week van Tim

Maandag
Tim begint zijn week in Heemskerk, waar hij samen met de schilders de laatste details voor het schilderwerk van een school bespreekt. Voor deze school is vooraf in samenspraak een nieuw ontwerp ontwikkeld en de juiste partij gevonden voor het uitvoeren van deze opdracht. Nadat het schilderwerk is gestart rijdt hij door richting kantoor om een nieuwe, net binnengekomen conditiemeting te beoordelen. ‘De NEN2767 is uitgevoerd door een externe partij en aan mij de taak om deze te voorzien van een eerste beoordeling’.

Dinsdag
De dag begint op een school in Woerden, waar eerder een DMJOP (Duurzaam Meerjaren Onderhoudsplan) is opgesteld en besproken. Tim werkt nu aan de koppeling tussen O-prognose en Axxerion (FMIS) om de werkzaamheden voor dit jaar in het systeem van de opdrachtgever in te plannen. Omdat deze werkwijze nieuw is voor de school, begeleidt Tim hen met advies over zowel de uitvoering als de inrichting van het nieuwe systeem.
's Middags, tijdens het thuiswerken, ontvangt Tim een uitvoeringsdocument van de S&S-installateur voor een andere opdrachtgever. Dit document geeft een overzicht van wat er de afgelopen zes maanden wel en niet is onderhouden en waarom. "Ik beoordeel dit en bereid vragen voor die ik aanstaande vrijdag kan bespreken tijdens een overleg." Op deze manier ondersteunt hij de opdrachtgever in het "grip houden op de geplande werkzaamheden en de voortgang hiervan," zonder dat alles ter plekke gecontroleerd hoeft te worden.

Woensdag
Op woensdag is Tim de hele dag op kantoor, samen met veel andere projectmanagers, wat de samenwerking vergemakkelijkt. Hij heeft een overleg met collega Isa over de DMJOP’s van de MFA’s. "Deze zijn al een tijd geleden opgesteld, maar er moesten wat aanpassingen doorgevoerd worden als reactie op de wensen en behoeften vanuit de MFA. Bij een MFA zijn de kosten niet allen voor de opdrachtgever maar ook voor de huurders, middels het DMJOP kan hierin onderscheid worden weergegeven".
In de middag heeft Tim samen met vier collega’s een overleg over de ontwikkeling van het product gebouwbeheer binnen Young Group, om beter in te spelen op de wensen van de opdrachtgever. Vandaag stond het Gebouwpaspoort op de agenda. "Het Gebouwpaspoort is een nieuwe tool die we aan het ontwikkelen zijn om gebouwbeheerders in één overzicht te laten zien hoe het gebouw ervoor staat en waar de aandachtspunten zitten". Tijdens dit overleg bespreken de projectmanagers ook lopende projecten en wisselen ze tips en tricks uit.

Donderdag
Tim begint in Alpen a/d Rijn met de oplevering van een nieuw project: een luchtbehandelingsinstallatie voor een school. De afgelopen weken heeft de installateur hard gewerkt aan de installatie van dit systeem. "Het bijzondere aan dit project is dat pas op het laatste moment zeker was dat de uitvoering doorging. Hierdoor moest in korte tijd een bouwteam worden opgezet. Maar door een goede samenwerking is dit een succesvol project!". Tim fungeerde hierbij als aanspreekpunt voor de verschillende partijen en zorgde ervoor dat alle informatie op de juiste plekken terechtkwam. De oplevering verliep goed en de resterende punten worden nu afgehandeld.

Na een autorit arriveert Tim in Beverwijk, waar hij met een schooldirecteur bespreekt welke werkzaamheden uit het MJOP (Meerjaren Onderhoudsplan) later dit jaar uitgevoerd moeten worden. De belangrijkste taak is het schilderwerk, dat deels tijdens schooltijd zal plaatsvinden. "We bespreken wat mogelijk is en welke afspraken we met de schilder moeten maken zodat het werk goed, efficiënt en veilig kan worden uitgevoerd". Na dit overleg presenteert collega Ronald het ontwerp voor de nieuwe uitstraling van de school, wat met enthousiasme wordt ontvangen. "Op deze manier combineren we het noodzakelijke schilderwerk uit het MJOP direct met een visuele upgrade van de school".

Vrijdag
Vrijdag start met goed nieuws! Hij heeft een positief resultaat behaald op een casus, waarmee hij de opleiding Projectleider Beheer en Onderhoud Vastgoed afrondt. "Een mooie aanvulling voor mij persoonlijk, ik heb in deze opleiding geleerd hoe ik meer grip krijg en kan houden op onderhoudsprojecten. Deze kennis neem ik natuurlijk mee in de komende projecten".
Hierop volgt een overleg met de opdrachtgever waarvoor Tim dinsdag het uitvoeringsdocument heeft beoordeeld. Na dit overleg kan de installateur verder met de werkzaamheden, en zijn de prioriteiten voor het komende kwartaal vastgesteld.
Later op de dag bekijkt Tim zijn agenda voor de komende week. Hij bereidt alvast een formulier voor een aankomende oplevering voor en plant een overleg om het MJOP van een kazerne te bespreken. Hij leest het document nog eens door voordat hij het met de opdrachtgever deelt, zodat deze voldoende tijd heeft om het te bekijken. Zo kan Tim tijdens het overleg de verbeterpunten aan de orde stellen.

Een projectmanager bij Young Group heeft een veelzijdige baan waarin geen dag hetzelfde is. De projecten kunnen plaatsvinden door heel Nederland en zijn erg divers. Lijkt het jou leuk om verschillende projecten op te pakken en uit te werken? Solliciteer vandaag nog via onderstaande knop.

YG - knop solliciteer direct.png

Of heb je eerder behoefte in ondersteuning bij het opstellen of onderhouden van je MJOP? Neem dan contact op via onderstaand formulier.