De week van een Projectmanager!

De week van Projectmanager Joyce

Een Projectmanager bij Young Group heeft verschillende projecten bij verschillende opdrachtgevers. Geen week ziet er hetzelfde uit! Om een beeld te geven wat een Projectmanager bij Young Group allemaal doet, lopen we een week mee met Projectmanager Joyce.

Joyce is Junior Projectmanager en maakt op dit moment onderdeel uit van twee projecten. Bij het ene project is zij actief als Facilitair Specialist binnen een overheidsinstelling en op het andere project adviseert zij schoolleiding binnen het voortgezet onderwijs tijdens hun tijdelijke huisvesting als Projectmanager Verhuizen en Inrichten.

De week van Projectmanager Joyce

Maandag

Op het hoofdkantoor van de overheidsinstelling is zij druk bezig met het gebouw gereed te maken voor het Hybride Werken. De afgelopen periode zijn al een aantal belcellen en ‘work-pods’ geplaatst. In deze ruimte kunnen medewerkers bellen of ongestoord werken. Deze week worden deze ook geplaatst in de buitenvestigingen. In een plan heeft Joyce uitgewerkt hoeveel van deze plekken nodig zijn en waar deze worden geplaatst. Joyce begeleidt de monteurs bij het plaatsen hiervan zodat ze zeker weet dat het volgens plan gebeurd. Daarnaast was ze al een tijd bezig met het opstellen van een rapportage over de werkplekbezetting per locaties. Vandaag was de deadline, dus nog snel wat laatste puntjes op de i zodat het kan worden aangeleverd aan de opdrachtgever. 


Het is leuk en leerzaam om de verschillende kanten te zien van Facilitair Management. Beide projecten richten zich op verhuizen maar door de verschillende opdrachtgevers zijn de projecten compleet anders’. - Joyce


 Dinsdag


‘Ik krijg veel verantwoordelijkheid en de vrijheid om dingen te bepalen en acties uit te voeren. Elke week heb ik een overlegmoment waar ik mijn vragen en werkzaamheden kan bespreken.’
– Joyce

Naast het toepassen van deze ‘stilte ruimtes’ vinden er bij de opdrachtgever ook kleine werkzaamheden plaatst zoals het vervangen van de vloer en schilderwerk. Samen met de leverancier kijkt Joyce naar de werkzaamheden zodat een offerte opgesteld kan worden. Deze werkzaamheden vinden tegelijkertijd plaats op verschillende verdiepingen waardoor dit veel voorbereiding en een strakke planning vereist. Deze moet goed worden afgestemd met de leverancier en de verschillende afdelingen.

Afbeelding 1.jpeg

Woensdag

Op de woensdag zet Joyce zich in voor de scholenstichting en de tijdelijke huisvesting. De nieuwbouw is bijna klaar voor oplevering. De laatste zaken worden afgerond en het is nog wachten op de laatste leveringen van het meubilair. Om het project goed af te ronden vindt een uitgebreide evaluatie plaatst met de opdrachtgever. Ter voorbereiding heeft Joyce diverse projectleden benaderd voor input voor deze evaluatie. Een nieuwbouwtraject doe je niet in je eentje, maar met een projectteam.


‘Er staan nog veel leuke en leerzame projecten klaar waar ik een bijdrage aan kan leveren. Projecten in mijn eentje of projecten samen met een andere projectmanager bij Young Group.’ -
Joyce

 
Donderdag

Op donderdag gaat Joyce weer naar de overheidsinstelling. Een onderdeel van de transitie naar Hybride werken is het kantoor ‘papiervrij’ maken. Joyce begeleidt afdelingen met het digitaliseren en archiveren van het papierwerk. Dit doen de afdelingen in principe zelf, maar Joyce is verantwoordelijk voor het faciliteren en aanjagen van de opruimactie. Ondertussen regelt zij dit ook alvast voor de buitenvestigingen die volgende maand hetzelfde traject doorlopen.

Vrijdag

Vrijdag is de interne dag op het kantoor van Young Group. Een Junior Projectmanager bij Young Group heeft minimaal één interne dag. Deze interne dag is bedoeld voor het ontwikkelingstraject van Junior Projectmanagers bestaande uit interne opdrachten/ cursussen waarbij zij begeleidt worden door Senior Projectmanagers.


‘Ik vind het fijn om één dag in de week op het kantoor van Young Group te zijn. Dan zie ik mijn collega’s en kunnen we sparren over onze projecten en kennis uitwisselen.’ – Joyce


Er stond een afspraak op de planning met een potentiële leverancier voor het ontwikkelen van een nieuw kledinglijn voor de receptionisten en huismeesters van Young Group. Tijdens deze afspraak was het mogelijk verschillende lijnen van kleding te zien en voelen. Op basis van de gemaakte keuzes van Joyce wordt nu een nieuwe kledinglijn ontwikkeld. Hoe gaaf is dat!