De week van een Projectmanager

De week van Projectmanager Cecilia

Een projectmanager bij Young Group heeft verschillende projecten bij verschillende opdrachtgevers. Geen week ziet er hetzelfde uit! Om een beeld te geven wat een projectmanager bij Young Group allemaal doet, lopen we een week mee met projectmanager Cecilia.

Cecilia is een Junior Projectmanager voor 32 uur in de week en werkt momenteel aan drie projecten. Bij een Multifunctionele Accommodatie is zij verantwoordelijk voor het facilitair beheer samen met een collega Projectmanager. Daarnaast werkt ze bij aan de verhuizing en inrichting van twee verschillende onderwijsinstellingen.

De week van Projectmanager Cecilia

Dinsdag

Ze begint haar werkweek vaak op het kantoor van Young Group. Dinsdag is altijd een dag vol vergaderingen. Na het wekelijkse overleg met haar leidinggevende spreekt zij daarop volgend een collega met wie zij samenwerkt aan het Facilitair beheer van een multifunctionele accommodatie van de gemeente.

Voor vandaag staat op de agenda om offertes van diverse onderhoudspartijen door te nemen. ’s Middags is er ruimte voor scholing. Ze volgt namelijk momenteel een training in MS-projects.

Heel fijn om eens per week op kantoor te zijn. Zo heb ik de ruimte om te sparren met collega’s, maar ook gewoon om even bij te praten! Ondanks dat wij allemaal op andere locaties werken, houden wij de verbinding.’ - Cecilia

 

Woensdag

Vandaag werkt Cecilia aan de verhuizing en inrichting van een nieuwe locatie van een onderwijsinstelling. De dag begint vanuit huis. Ze bereidt de gesprekken van de middag voor en ’s middags is het tijd om naar de locatie te gaan. Eerst het wekelijkse project-overleg, waar alle lopende zaken besproken worden. Vandaag staat de inrichting van de BINASK-lokalen en de kleurkeuzes van de kappersmeubels in de praktijklokalen op de agenda. Na het overleg heeft ze een afspraak met de meubelleverancier die het ontwerp van de kappersmeubels komt presenteren. Ook heeft hij diverse kleurstalen mee, zodat er gelijk gekeken kan worden welke kleuren het beste passen bij de rest van het ontwerp.

 

‘Ik houd van diversiteit en autonomie in mijn werk. Er is oprecht geen dag hetzelfde, daar krijg ik energie van!’ - Cecilia

 

Donderdag

Donderdag begint ze op locatie bij dezelfde onderwijsinstelling. Ze start vandaag met een bijeenkomst met het verhuisproject, waarin de planning van het verhuistraject besproken wordt. ’s Middags gaat Cecilia aan de slag voor een andere scholengemeenschap, waarvoor zij ook de verhuizing en inrichting begeleidt. Het maatwerk meubilair dient aanbesteed te worden, en ze gaat aan de slag met de aanbestedingsstukken.

‘Het is ontzettend leerzaam om steeds aan andere projecten te werken, zo krijg ik de ruimte om de kennis en ervaring die ik heb de benutten, maar leer ik ook dagelijks weer nieuwe dingen. Geen project en opdrachtgever is hetzelfde.’ - Cecilia

 

Vrijdag

Vandaag werkt Cecilia voor één van de scholengemeenschappen. Ze start de dag met een vergadering met een aantal docenten waar het inrichtingsplan voor een aantal lokalen besproken worden. Tijdens deze vergadering kunnen docenten hun wensen aangeven voor de ruimtes. Samen met de docenten kijkt Cecilia naar de geschikte indeling van de lokalen. Hierna gaat zij over op het ontwerp van de lockers. De leverancier heeft de tekeningen aangeleverd en Cecilia checkt of deze kloppen met het initiële plan. Ze kijkt daarnaast ook of de offerte juist is opgesteld en of de aansluitingen op de juiste plek zitten. Samen met de opdrachtgever bespreekt ze de definitieve kleuren van de lockers.

 

De middag eindigt op het kantoor van Young Group, tijd voor de vrijdag middag borrel!

Als projectmanager bij Young Group is geen enkele week hetzelfde. Lijkt het jou ook leuk om diverse projecten op te pakken? Solliciteer vandaag nog!

YG - sollicitatie.png