Huismeester Pieter

De toegevoegde waarde van huismeester Pieter

Pieter is huismeester bij Young Facility. Bent u benieuwd hoe Pieter het ervaart om huismeester te zijn en waar hij zijn toegevoegde waarde levert?

Vertel iets over jezelf!

Mijn naam is Pieter en ik werk als huismeester voor Young Facility. Ik ben een werknemer met een arbeidsbeperking in verband met mijn gezondheid en ik ben ontzettend blij dat Young Facility mij deze kans heeft geboden. Ik vind het heel goed dat mijn werkgever ook mensen zoals ik een kans geeft op de arbeidsmarkt. Ik werk op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.

Waarom is een huismeester belangrijk?

Een huismeester is van essentieel belang binnen een wooncomplex. Met behulp van een huismeester is er altijd direct contact tussen de huurders en de verhuurder. Als huismeester zijnde ben je in principe de ogen en oren van de verhuurder.


Wat is het leukste aan huismeester zijn?

Het leukste aan huismeester zijn vind ik dat ik de huurders kan helpen met waar zij tegen aanlopen. Ik kan dit voor hun oplossen en ze direct te woord staan bij de vragen die zij hebben. Als huismeester fungeer je ook als een luisterend oor. Verder kan je jouw aanwezigheid als huismeester onmisbaar te maken door bijvoorbeeld de entree van het appartement te vegen voor een frisse en nette uitstraling. Je bent er voor het woonplezier van de huurders maar natuurlijk ook voor hun veiligheid.


Waar lever je jouw toegevoegde waarde?

Als huismeester lever ik mijn toegevoegde waarde door toezicht te houden op het complex en de controle te bewaken op algemene zaken, bijvoorbeeld de zaken die diverse aannemers verzorgen aan of op het complex. In mijn geval zijn dat zaken op het gebied van schoonmaak, glasbewassing en tuinonderhoud. Ik voer een eindcontrole uit op de gedane werkzaamheden en controleer of alle afspraken zijn nagekomen. Verder probeer ik diverse ongemakken preventief op te lossen om ergernissen bij de bewoners te voorkomen. Dit doe ik door bijvoorbeeld direct een defecte TL verlichting te vervangen en een deur die te hard dichtslaat zo snel mogelijk te (laten) repareren. Door dit soort dagstoringen vroegtijdig of per direct te verhelpen, voorkom je frustraties bij de bewoners. Op deze manier heeft de huismeester zijn toegevoegde waarde bewezen!