De beste planten voor op kantoor

De beste planten voor op kantoor

In een kantoorruimte wordt veel tijd doorgebracht door meerdere personen. Vaak komt daar ook nog veel stof bij kijken. Vloerkleed, gordijnen en stoelen zijn hier voorbeelden van. Daarnaast hebben veel kantoren geen mogelijkheid tot open ramen en is er een airco aanwezig waardoor de lucht droog kan aanvoelen.

Om dit probleem tegen te gaan bestaan er luchtzuiverende planten. Deze planten zijn gezond maar zorgen ook voor decoratie. Hieronder een lijst met de 7 beste luchtzuiverende planten. 

 

  1. Nephrolepis (varen) 

Deze plant wordt veelal gebruikt voor decoratie maar staat ook bekend om zijn desinfecterende werking. De plant zuivert de lucht, helpt met het bestrijden van ziekten en het herstel hiervan. De plant doet het uiterst goed in de schaduw en plekken waar weinig licht is, zoals in gangen of achter een kast. Het wordt geadviseerd om de plant regelmatig water te geven aangezien deze houdt van hoge luchtvochtigheid.

Nephrolepis-Green-Lady-p12-2-600x600.jpg

(Foto: plantje.nl) 

    2. Spathiphyllum (lepelplant) 

De lepelplant is een geschikte kantoorplant! Co2 zet deze plant om in zuurstof om de luchtvochtigheid op peil te houden. De plant houdt van warmte en zon waardoor deze ideaal is voor een vensterbank. Omdat de plant van origine in een tropische omgeving staat is het belangrijk deze regelmatig water te geven. Bij warme temperaturen wordt het aangeraden de plant extra water te geven.

Spathiphyllum-Torelli-p12-1.jpg

(Foto: plantje.nl) 

    3. Areca palm (goudpalm) 

Wederom een plant van tropische origine, waardoor deze extra luchtzuiverende eigenschappen heeft. Stoffen en fijn stoffen uit bijvoorbeeld een tapijt worden omgezet in schone zuurstof. Door de tropische achtergrond houdt de palm van veel water en zonlicht. De plant brengt een tropische sfeer in zijn omgeving die zorgt voor veel groen in het kantoor.

Areca-palm.jpg

(Foto: gardeningknowhow.com) 

     4. Ficus Robusta (rubberplant) 

De rubberplant ziet er niet alleen prachtig uit, hij is ook nog eens makkelijk te verzorgen. De plant heeft een matige hoeveelheid water nodig en doet het goed bij indirect licht. Kamertemperaturen tussen de 15 en 25 graden is ideaal voor deze plant. Daarnaast produceren de bladeren zuurstof, waardoor de lucht frisser en beter aanvoelt. Het is een natuurlijke luchtzuiveraar en verbeterd de luchtkwaliteit op kantoor. Door het gemak en de gezondheidsvoordelen is deze plant goed om op een kantoor neer te zetten.

6.png

(Foto: tuincentrum.nl) 

     5. Rhapis Excelsa (stok of bamboepalm)

Deze palm is gek op schaduw en weinig water. Deze plant is vaak te vinden op kantoren omdat een standplaats verder van een raam wordt aangeraden. Hoe meer licht de plant krijgt, hoe meer water het nodig heeft. Voor kantoor heeft deze plant nog een groot voordeel, ze overleven moeiteloos in droogte, hete zon of veel water. Het maakt voor deze plant dus niet veel uit of hij een aantal weken vergeten wordt of van vier verschillende collega's water krijgt. De plant helpt daarnaast met het verbeteren van de binnen luchtkwaliteit en haalt stommen als ammoniak en formaldehyde uit de lucht.

Rhapis_palm_2_1.jpg

(Foto: etsy.com) 

     6. Chlorophytum 

Deze kleine plantjes zijn geweldig om op een bureau te zetten. Ze produceren zuurstof en helpen vervuilde binnenlucht te zuiveren. Daarnaast kunnen de plantjes bijdragen aan het verminderen van allergieën en astma. De plant is gemakkelijk te onderhouden en kan zich snel aanpassen aan verschillende licht- en luchtomstandigheden. De plant hoeft niet in direct zonlicht gezet te worden maar houdt wel van een lichte omgeving en regelmatig water.

Chlorophytum-Comosum-p12-2.jpg

(Foto: plantje.nl) 

     7. Aloë Vera 

Deze plant is ook ideaal om op een bureau te zetten. Hij heeft weinig water nodig omdat het water op kan slaan in de bladeren. Hierdoor heeft het in de koude maanden een voorkeur voor geen water. De plant heeft een voorkeur voor licht en kan op zowel schaduw als volle zon overleven. De gel in de bladeren heeft een bewezen helende werking maar daarnaast is het ook een uitstekende luchtzuiveraar. Het zuivert verschillende schadelijke stoffen uit de lucht en zet 's nachts carbon dioxide om in zuurstof.

Aloe-Vera-Duo-p12-Lifestyle-2.jpg 

(Foto: plantje.nl) 

 

Het grote voordeel van deze luchtzuiverende planten is dat ze heel weinig zorg nodig hebben. Deze planten hoeven niet elke week water te krijgen en hoeven niet op een bepaalde plek in het pand te staan.  

Onze favoriet? De chlorophytum en de Spathiphyllum. Deze planten nemen niet al te veel ruimte in, zien er leuk uit en zorgen voor gezonde lucht in ons kantoor.