Bezoek aan Tech bedrijf Priva

Bezoek aan Tech bedrijf Priva

Elk kwartaal houdt Young Group een projectmanagersoverleg. Deze overleggen vinden plaats bij een klant, leverancier of andere relatie. Dit keer mochten we op bezoek bij Priva.

Aangezien wij veel waarde hechten aan kennisdeling, vinden wij het belangrijk regelmatig een kijkje te nemen bij andere bedrijven die raakvlakken hebben met onze branche. Hiervan kunnen wij alleen maar leren en nieuwe inzichten opdoen. De projectmanagers krijgen op deze manier een breder perspectief, waarbij zij deze kennis en perspectieven meenemen naar projecten bij onze klanten.

Priva is in de jaren ’50 ontstaan door een idee om een kachel te ontwerpen voor de kassen waar etenswaren en planten verbouwt worden. De kachels waren een stuk veiliger en schoner om te gebruiken dan andere kachels waardoor de kwaliteit van de producten uit de kas omhoog gingen. Inmiddels is Priva uitgegroeid tot een high tech bedrijf en creëren ze zowel hard- als software voor gebouwautomatisering en tuinbouw. De focus ligt hier bij de Smart Buildings. Het slimmer maken van de gebouwen en kassen zorgt voor meer comfort en slimmer energiebeheer waardoor de gebruikers zich kunnen concentreren op hun kernactiviteiten.

Image00006.jpeg
(Hardware van Priva)

Image00003.jpeg Image00002.jpeg
(Software van Priva)

Tijdens ons bezoek aan Priva stond het thema Smart Buildings centraal. Een Smart Building draagt bij aan:

  • De productiviteit van de gebruikers van het gebouw
  • De well-being van de medewerkers: minder stress en burn-out, tevredenheid van de medewerkers
  • Efficiëntie: ruimtegebruik, schoonmaak
  • Duurzaamheid: geoptimaliseerd verbruik
  • Flexibiliteit: vermogen te veranderen in de toekomst

Tegenwoordig zijn veel organisaties al bezig om veranderingen binnen de huisvesting toe te passen om het gebouw een stuk slimmer te maken. In de toekomst breidt dit uit naar nieuwe mogelijkheden en meer inzicht in de lange termijn voordelen. Voor veel organisaties is het ook niet meer weg te denken binnen de huisvestingstrategie.