5 voordelen van huismeester zijn bij Young Group

5 voordelen van huismeester zijn bij Young Group

Een huismeester is veel waard voor een gebouw. Om een goed beeld te geven wat huismeester zijn zo’n leuke baan maakt vertelt Fred graag over zijn ervaring. Fred werkt sinds 2020 als huismeester bij Young Group. Hij houdt zich vooral bezig met praktische zaken en haalt zijn energie uit het contact met de huurders.

Even voorstellen

Fred werkt sinds 2020 als huismeester bij Young Facility. Op dit moment verdeelt hij zijn tijd over twee opdrachtgevers. Enerzijds Holland Office Centre in Hoofddorp en anderzijds Scalehub, waar onder andere ook het kantoor van Young Group gevestigd is. Beide zijn shared office spaces. Voordat hij begon bij Young Group heeft hij bij een grote organisatie als Facilitair Manager gewerkt. In het verleden heeft hij altijd een managersfunctie gehad wat hij zowel fysiek als mentaal zwaar vond. Hij was op zoek naar een baan die mentaal, voor hem, minder zwaar was, zodoende is hij in de rol van huismeester bij Young Group terecht gekomen.

Zijn werkzaamheden

Als huismeester is Fred verantwoordelijk voor het gebouw en de leefbaarheid in en rondom het gebouw. Bij het Holland Office Center is hij een echte huismeester. ’s Ochtends opent hij het pand, voert hij controlerondes uit en ontvangt hij monteurs en andere leveranciers. In de middag voert hij de rol als Handyman uit, bij Scalehub. Scalehub heeft verschillende locaties binnen Amsterdam en Utrecht. Fred houdt zich bezig met de zeven locaties in Amsterdam. Hier is hij met praktische zaken bezig zoals het oplossen van kleine klusjes. Door zijn vele jaren ervaring kan hij Scalehub goed adviseren op verschillende vlakken.

Ondanks dat het werk van een huismeester nooit fysiek zwaar mag zijn, bijvoorbeeld bij tillen wordt gebruik gemaakt van een karretje, loopt een huismeester op een dag vaak wel wat af. Dit is het tegenovergestelde van een kantoorbaan, waarbij juist verwacht wordt dat iemand veel achter een laptop zit. Daarnaast zitten nog meer voordelen aan het lopen tijdens het werk. Wandelen helpt met beter na te denken, het soepel houden van alle spieren en gewrichten en verkleint de kans op hart- en vaatziekten.

De toegevoegde waarde van het huismeesterschap

Een huismeester is vaak de schakel tussen de werkvloer en de gebouwbeheerder. Het is daarom belangrijk dat een huismeester zich zowel praktisch als theoretisch kennis heeft. Fred vindt het erg leuk om vanuit zijn kennis en expertise (ADHOC) oplossingen aan te dragen. Wanneer een probleem ontstaat zorgt hij dat er een oplossing komt waardoor het probleem direct verholpen kan worden of waardoor de dagelijkse taken uitgevoerd kunnen blijven worden. Zijn eerdere facilitaire kennis is hierin heel waardevol voor de klant. Deze kennis wordt ingezet om advies te geven zodat bepaalde klachten voorkomen kunnen worden. Zo blijven problemen niet liggen en kunnen voorzorgsmaatregelen genomen worden wanneer een probleem dreigt te ontstaan.

Deze kennis gebruikt hij ook in de toolboxmeetings van Young Group. Tijdens deze meetings staat het delen van ervaring en kennis centraal. De meetings zijn ingericht om de huismeesters te informeren over veiligheid. Dagelijks kunnen de huismeester namelijk in aanmerking komen met risicovolle werkomgevingen. Het is belangrijk dat ze goed weten hoe ze veilig kunnen werken in deze omgevingen. De huismeesters leren van elkaar door eigen situaties te delen, advies te geven bij situaties van anderen en hoe te handelen binnen bepaalde wet- en regelgeving.

Het leukste aan huismeester zijn

Fred haalt zijn energie uit het directe contact met de huurders. Volgens Fred is een huismeester de ideale baan voor mensen in prepensioen, zoals hij. De kennis en expertise uit eerdere banen wordt gewaardeerd terwijl het werk niet mentaal en fysiek zwaar is. Een quote van Fred zelf:

Het grootste gedeelte van je leven lig je in bed, daarna ben je voor het grootste gedeelte op werk. Het belangrijkste is om werk te vinden wat je leuk vindt zodat je altijd met plezier naar je werk kan gaan, je spendeert daar namelijk een groot deel van je leven.’

Waar Fred ook zijn energie uithaalt is het oplossen van problemen of het verzachten van klachten. Sommige problemen zijn complexer dan andere. Hij krijgt energie uit het bedenken van creatieve ideeën om het probleem op te lossen. Als huismeester zijnde werk je met een bepaald mandaat, soms kan je zelf beslissen een leverancier in te schakelen of een bestelling te plaatsen. In andere gevallen beslist de klant dat. Hierdoor kan het voorkomen dat klachten niet meteen direct opgelost kunnen worden. Aan een huismeester de taak om deze klachten zoveel mogelijk te verlichten voor de gebruiker, zodat deze weer positief verder kan met zijn dag.

Kortom, een huismeester is van onschatbare waarde binnen (kantoor)complexen. Een ervaren huismeester brengt veel kennis en expertise om het gebouw veilig en schoon te houden. Doordat een huismeester veel in beweging blijft, is het een gezonde en fitte functie.  Een huismeester is de schakel tussen de werkvloer en de gebouwbeheerder. Daarnaast kan hij zijn persoonlijke kwaliteiten als meerwaarde inzetten. Als laatste worden de toolboxmeetings ingezet zodat huismeesters om kunnen gaan met risicovolle situaties en om van elkaar te leren.

Lijkt jou het leuk om net zoals Fred aan de slag te gaan als Huismeester? Solliciteer dan nu! Via onderstaande knop kunt u eenvoudig solliciteren op één van onze openstaande vacatures.

YG - sollicitatie.png

Zoekt u liever een huismeester voor uw gebouw? Dan kunt u contact opnemen met onze Servicedesk via info@younggroup.nl, via 0172 – 745 085 of via onderstaande knop.

YG - contact.png