Universiteit Leiden

Verhuizing van de Universiteit Leiden

Projectmanagement bij de verhuizing van de Universiteit Leiden naar het nieuwe universiteitsgebouw.


Opdracht
Voor de Universiteit Leiden coördineert School Facility in samenwerking met de verhuismanager de verhuizing van het oude universiteitsgebouw naar het nieuw gebouwde universiteitsgebouw. De verschillende afdelingen verhuizen daar één voor één naartoe.

Werkzaamheden

  • Coördinatie verhuismanagement
  • Voorafgaand aan de verhuizing is een plan van aanpak opgesteld
  • Waarborgen van de planning en het aansturen van verhuizers en leveranciers tijdens de verhuizing
  • Oplevering oudbouw waarbij de deze ruimtes gereed zijn voor de sloop of een andere bestemming

Het hele verhuizingsproject bij de Universiteit Leiden gaat om het overzicht houden, de planning te bewaken, verhuizers aan te sturen en de uitvoering te controleren zodat de eindgebruikers tevreden zijn.

Resultaat
Het verhuizingsproject loopt momenteel succesvol ten einde en praktisch alle afdelingen zijn gevestigd op hun nieuwe plek.

Ton Bakker (hoofd facilitaire dienst, Universiteit Leiden) zegt het volgende over de samenwerking met School Facility: “School Facility is professioneel, accuraat, coöperatief en flexibel ingesteld. Alles bij elkaar een zeer aangename samenwerking en zeker voor herhaling vatbaar.” 

Mario Rommers (opdrachtgever) zegt het volgende over de samenwerking met School Facility: 'Ik heb School Facility gevraagd voor het assisteren bij het projectmanagement van een grote verhuizing. Binnen hele korte tijd was de consultant van School Facility thuis in de organisatie en deed ze volwaardig mee aan het managen van het verhuisproject. Een plezierige, professionele en resultaatgerichte samenwerking!'

Toegevoegde waarde School Facility
School Facility heeft naast de Universiteit Leiden vergelijkbare projecten begeleid bij TU Delft en het Erasmus MC in Rotterdam. School Facility heeft ruime ervaring in het projectmanagement bij verhuizingen binnen het onderwijs en onderzoeksfaciliteiten en de gevoeligheid van deze materialen bij verplaatsing.

Contact
Benieuwd wat School Facility voor uw onderwijsinstelling kan betekenen of wilt u meer informatie over één van onze diensten? Klik dan hier. Wij komen graag bij u langs op locatie.

E-book
Recentelijk hebben wij een e-book uitgegeven met meer informatie over de het belang van een gedegen en duurzaam MJOP en om een toekomstgericht schoolgebouw te realiseren. Benieuwd naar wat dit voor uw organisatie kan betekenen? Het e-book kunt u hier downloaden.