GGD Hollands Noorden

GGD Hollands Noorden

Tijdens de Corona pandemie (2020-2022) heeft Young Group invulling kunnen geven aan de behoefte van GGD Hollands Noorden middels de inzet van een projectleider ten behoeve van het realiseren, opzetten en afbreken van test- en vaccinatielocaties. 

 
GGD Hollands Noorden is de gezondheidsdienst voor 16 gemeenten in de regio Noord-Holland-Noord. Dit gebied heeft zo’n 650.000 inwoners. Tijdens de Coronaperiode was het noodzakelijk binnen een korte periode tijdelijke test- of vaccinatielocaties op te bouwen bij gemeentes waar dit nodig was. Tijdens dit proces was het noodzakelijk om snel te kunnen anticiperen.  

 
Opdracht 

In de periode van 2020-2022 heeft Young Group GGD Hollands Noorden ondersteund met de inzet van een projectmanager in de rol van Projectleider Teststraten. Voor onze projectmanager de opdracht om de testlocaties te realiseren en het beheer over te dragen aan het vaste facilitaire team.  


Werkzaamheden 
● Linking-pin tussen externe partijen (makelaars, gebouweigenaren, gemeenten) en GGD; 
● Het turn-key opleveren van de teststraat; 
● Met regelmaat bestaande teststraten bezoeken en het doen van verbetervoorstellen; 
● Adviezen opstellen ten behoeve van de test- en vaccinatielocaties; 
● Goed afstemmen van interne processen; 
● Verbinden verschillende disciplines en bewaking projecten op efficiëntie en de uitvoering binnen de kaders zonder het doel uit oog te verliezen; 
 
Resultaat 
De realisatie van 24 verschillende test- en vaccinatielocaties in 11 verschillende dorpen en steden. 

Het initiëren, realiseren en beheren van de test- en vaccinatielocaties resulteerde in 1 miljoen testen en 1,1 miljoen vaccinaties in de periode van augustus 2020 t/m mei 2022. Bij plekken waar uitbraken ontstonden kon binnen 3 weken een gehele test- of vaccinatielocatie worden gebouwd.  

De toegevoegde waarde van Young Group 
Young Group is trots op haar bijdrage aan deze maatschappelijke uitdaging. De inzet van een ervaren projectleider met een expertise in het op korte termijn realiseren van facilitaire evenementen. Een Projectleider die ook stevig met de voeten in de klei kan staan. 
 
Het op deze schaal bestrijden van een pandemie was een compleet nieuwe situatie. Het snel kunnen schakelen en het benaderen van de juiste instanties en personen dit lag bij de facilitair manager Arne zat op de uitvoering als het contract rond was kan hij schakelen met de diverse bouwers voor oplevering test of vaccinatielocatie.  
 
Het projectmanagersteam van Young Group bestaat uit projectmanagers met verschillende expertise gebieden. Zo zijn onze opdrachtgevers altijd zeker van projectmanagers die passend zijn bij hun specifieke facilitair- of huisvestingsvraagstuk. 

  IMG_2724 (1).jpg  IMG_3106.jpg